Kinderlintjes

Woensdag 20 november was de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Vanaf volgend jaar wil gemeente Renkum ieder jaar op deze datum kinderen in het zonnetje zetten die iets bijzonders hebben gedaan voor de samenleving door het uitreiken van kinderlintjes. Burgemeester Agnes Schaap werkt momenteel samen met kinderburgemeester Remi Bakker aan een raadsvoorstel.

RENKUM - Veel kinderen en jongeren doen goede dingen. Zij zetten zich bijvoorbeeld in voor anderen of doen iets voor een goed doel. Zij zijn een voorbeeld voor anderen en mogen best eens in de schijnwerpers staan.

Gemeente Renkum vindt het belangrijk dat kinderen de kans krijgen om mee te denken en te praten over dingen die voor hen van belang zijn. Daarom heeft de gemeente sinds mei van dit jaar een kinderburgemeester aangesteld.

De kinderburgemeester vertegenwoordigt kinderen in de basisschoolleeftijd en is het aanspreekpunt voor kinderen over zaken die hen aan het hart gaan.

Na goedkeuring van het voorstel door de gemeenteraad wordt er een vervolg gegeven aan de uitvoering van het plan door de burgemeester, samen met de kinderburgemeester, voor het inbrengen van de kinderlintjes met ingang van 2020.

Kijk voor meer informatie op de website.

www.renkum.nl/Bestuur/Actueel/Laatste_nieuws/november_2019/Kinderlintjes

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden