Afbeelding
Frans Kappen

Kerken delen voor de 25e keer kerstpakketten uit

7 december 2022 om 21:01 Overig Deel je nieuws

Kerstmis is een tijd van delen. Het mooiste wat een mens kan delen is een gebaar van liefde en aandacht. Ieder mens, arm of rijk, heeft iets om te delen. Delen maakt gelukkig en de wereld wordt er een stukje mooier en warmer van. Warmte die in veel huizen deze winter hard nodig is.

Voor de 25e keer zamelt de Raad van Kerken uit de gemeente Renkum geld, kerstpakketten en kerstlekkernijen in voor inwoners die rond of onder het minimum leven, of voor wie het leven minder leuk is door eenzaamheid of ziekte. Het afgelopen jaar zijn een ongekend aantal mensen in de financiële problemen gekomen. Meer dan ooit is het nodig dat we het woord ‘delen’ weer nieuwe betekenis geven. 

Delen past ook bij de kerstperiode, en de Raad van Kerken wil graag kerstpakketten delen. De kerstpakketten worden samengesteld met lekkernijen en levensmiddelen die normaal niet op de wekelijkse boodschappenlijst staan, of via een voedselbank worden aangeleverd. De pakketten worden aangepast aan de gezinnen en mensen die ze ontvangen. Adressen van deze gezinnen worden strikt vertrouwelijk aangeleverd door lokale welzijnsorganisaties of hulpverleners. Lidmaatschap van een kerk of levensbeschouwing speelt geen enkele rol.

De Kerstpakkettenactie heeft mensen nodig die in hun omgeving, bij winkels of op scholen deze actie onder de aandacht willen brengen of willen helpen bij het inzamelen. En daarnaast roepen we iedereen op om in zijn/haar eigen leefomgeving iets te doen om liefde te delen, al is het “maar” een hartelijke kerstkaart in de bus van een buurtgenoot. 

De Raad van Kerken doet graag een beroep op u om voor de onzichtbaren in uw omgeving kerstpakketten mogelijk te maken. U kunt meedoen met een donatie, met het ingezamelde geld kunnen centraal spullen worden ingekocht om daarmee pakketten te maken. Een donatie kan worden overgemaakt op het IBAN nummer van de Raad van Kerken Oosterbeek e.o.: NL34INGB 0005270000 onder vermelding van Kerstpakkettenactie 2022, of via de QR-code.

advertentie
advertentie