Celliste Eline Hensels.
Celliste Eline Hensels.

Zondagmiddagconcert Oude Kerk Oosterbeek

OOSTERBEEK - Op zondag 12 januari presenteert de Culturele Stichting Oude Kerk (CSOK) een concert van de celliste Eline Hensels en de pianist Daniël Kramer. Eline Hensels behaalde in oktober 2018 de eerste prijs en de publieksprijs van het Nationaal Cello Concours (een samenwerkingspartner van het CSOK). Momenteel volgt ze lessen bij Alexander Petrasch en Gustav Rivinius. In 2015 won ze bij het Britten Celloconcours de 'Staalbankiersprijs masterclass' en een solo-optreden met het Britten Jeugd strijkorkest. In 2017 nam zij deel aan de Pablo Casals Academy. Voor haar studie in Londen ontving zei een entrance scholarship van de Royal Academy of Music, de Van den Ende foundation en de fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude in Den Haag. Eline heeft inmiddels met diverse orkesten solistisch opgetreden en tevens solorecitals in onder andere het Concertgebouw Amsterdam gegeven.

Daniël Kramer geniet bekendheid als een veelzijdig en bevlogen pianist en is veelvuldig te horen op binnen- en buitenlandse podia. Op jonge leeftijd kreeg hij les van Ton Hartsuiker. Vervolgens studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Håkon Austbø. Hij won prijzen op het Prinses Christina Concours 1994 (nationale eerste prijs), het Concorso Seghizzi 2008 (eerste prijs als duo met sopraan Sabine Wüthrich) en het concours Olivier Messiaen in Parijs 2007. Als kamermusicus werkt Daniël samen met musici als Janine Jansen, Nobuko Imai, Liza Ferschtman en Charles Neidich. Hij werkte samen met verschillende componisten.

Als duo brengen Hensels en Kramer op het concert in Oosterbeek werken ten gehore van Schubert, Bosmans, Koechlin, Webern, Dvorak en Beethoven. Zo zal van Schubert de prachtige Arpeggionesonate klinken, terwijl van Henriëtte Bosmans het werk 'Nuit Calme' op het programma staat.

Het concert vindt plaats in de Oude Kerk in Oosterbeek en start om 15.30 uur. Kaarten zijn gratis voor bezoekers jonger dan 18 jaar, voor volwassenen kosten ze 19 euro en met CJP 10 euro. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via secretariaat@concertenoudekerk.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden