Jacqueline Dalemans bij het afscheid in Fysiotherapie De Waag in Renkum. (foto: gertbudding.nl)
Jacqueline Dalemans bij het afscheid in Fysiotherapie De Waag in Renkum. (foto: gertbudding.nl) (Foto: )

Apotheker Dalemans neemt na 32 jaar afscheid

In de volle praktijk van Fysiotherapie De Waag nam Jacqueline Daelmans vrijdag afscheid als apotheker van Service Apotheek Renkum. Ruim 32 jaar hielp ze de inwoners aan de balie met het verstrekken met medicijnen en goed advies. Zij werd vrijdagavond toegesproken door wethouder Leontien Rolink.

RENKUM - De laatste jaren werkte zij meer op de achtergrond, maar haalt nog leuke herinneringen naar boven. "De tijden zijn veranderd. Vroeger was het Janssen, je medicijn, toen werd het meneer Janssen en tegenwoordig is het wat onpersoonlijker met het trekken van een nummer. Desondanks is de hulp aan de balie verbeterd.

Kreeg men voorheen een A4'tje, nu is er de bijsluiter maar ik heb het idee dat die nauwelijks gelezen wordt. Vaak staan daar ook moeilijke medische termijn in. Daarom wordt er aan de balie nu meer aandacht geschonken aan persoonlijk contact met duidelijke uitleg over de medicijn."

Veel werkers in de 1e-lijn, waaronder de drie voormalige huisartsen Jans, Onderwater en De Graaf gaven acte de présence. "Vroeger werden de medicijnen handmatig gemaakt, dat is verleden tijd", zegt Jacqueline Daelmans en werpt een blijk op de vensterbank met oude injectienaalden, doosjes en flesjes.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden