Foto: Martijn Steenbergen
Foto: Martijn Steenbergen

Honderd welpen vieren eeuwfeest in Oosterbeek!

De drie Renkumse Scoutinggroepen hebben afgelopen zaterdag feest gevierd. Dit deden zij in het kader van 100 jaar welpen. Dit jaar bestaan de welpen, de leeftijdsgroep van kinderen van 7-11, 100 jaar in Nederland.

OOSTERBEEK - In 1910 werd in Nederland de eerste Scoutinggroep opgericht. In eerste instantie konden alleen jongens vanaf 11 jaar zich hierbij aansluiten. In de volgende jaren kwamen er steeds meer Scoutinggroepen in Nederland. Na de oprichting van de welpenspeltak in Engeland werden er in Nederland ook vergelijkbare speltakken opgericht. Vanaf 1920 zijn de welpen een officiële speltak in ons land.

Jubileumjaar

In het hele land vieren de welpen dit jaar daarom feest. Dat start met het aanbieden van een zelfgebakken taart aan hun burgemeester. In de Gemeente Renkum hebben de welpen dat op een speciale manier gedaan. De welpen van de drie Renkumse Scoutinggroepen, de Emmagroep, St. Bernulphus en OPV-Schoonoord, hebben zich verenigd en vierden dit met 100 kinderen samen.

Burgemeester
De welpen vierden dit eeuwfeest niet alleen. De Burgemeester, een wethouder, gemeenteraadsleden, en de besturen van de scoutinggroepen, regio en Scouting Nederland waren aanwezig bij dit grote feest. Nadat de burgemeester de ochtend opende met een persoonlijk woordje, gingen de welpen aan de slag met allerlei scoutingactiviteiten. Zo konden de kinderen bouwen met bamboe stokken, hun energie kwijt tijdens Leeuw van Holland, hun jungle-kennis testen met Ren je rot en een lekkere marshmallow bakken boven een vuurtje.

Taart
Uiteraard werd er ook taart gemaakt en gegeten. Want daar ging het vandaag om. Samen met de Burgemeester gingen de welpen een cakeje versieren en lekker opeten. Zowel de Burgemeester, de andere gasten en welpen genoten van dit moment. Zij konden gezellig met elkaar kletsen over de leuke dingen die die kinderen bij scouting doen!

Kom jij ook?

De Renkumse Scoutinggroepen kijken terug op een geslaagde samenwerking en feestelijke ochtend. Scouting is een feest! Lijkt het jou ook leuk? Kom dan vooral een keertje bij ons kijken!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden