Foto:

Start tweede voorronde NK Metselen 2020 in Oosterbeek

Op 23 januari start in Oosterbeek de tweede voorronde van het NK Metselen 2020. Bij RevaBo Oosterbeek strijden VMBO leerlingen bouwtechniek om een plek in de landelijke finale. Deze is in maart in het Brabantse Someren. De Nederlandse baksteenindustrie, sinds 1953 de onvermoeibare motor achter deze talentenjacht, wil met het kampioenschap het metselvak promoten en de instroom van jongeren naar het metselonderwijs bevorderen.

OOSTERBEEK - Het NK Metselen 2020 kent zeven regionale voorronden en een driedaagse, landelijke finale. De tweede voorronde bij ReVaBo Oosterbeek vindt plaats tegelijkertijd met de Open Dag van dit regionale bouwopleidingsbedrijf. De start van de voorronde is op donderdag 23 januari om 10.00 uur aan de Pastoor Bruggemanlaan 33a in Oosterbeek. Iedereen is op vrijdag 24 januari vanaf 13.00 uur van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen bij de laatste strekken en getuige te zijn van een feestelijke prijsuitreiking. Deze is om 17.00 uur, als bekend wordt gemaakt welke metselleerling zich heeft gekwalificeerd voor deelname aan de landelijke finale.

Na de eerste voorronde in Breda en de tweede in Oosterbeek volgen in februari en maart nog wedstrijden in Nieuwleusen, Nunspeet, Leeuwarden, Sappemeer en Mierlo. De twaalf beste deelnemers uit de regionale voorronden kwalificeren zich voor de landelijke finale. Tijdens een driedaags metselevenement nemen zij het tegen elkaar op in Someren, op locatie van de campus van het Varendonck College. De twaalf daar te metselen Praatbankjes zijn naar winnend ontwerp van studenten Bouwkunde TU Delft. Na afloop krijgen de banken een permanente plek op de campus.

In een allesbeslissende eindstrijd strijden zij van woensdag 25 tot en met vrijdag 27 maart om de 'Zilveren Troffel'. De winnaar ontvangt deze trofee uit handen van de Brabantse Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen. Het winnen van de trofee betekent eeuwige roem, maar ook een gouden toekomst als metselaar. Met het organiseren van een landelijke vakwedstrijd voor leerling metselaars promoot de Nederlandse baksteenindustrie (KNB) al sinds 1953 ononderbroken het metselonderwijs. Het doel is om de instroom van jonge metseltalenten te bevorderen en goed vakonderwijs te stimuleren.

Meer informatie over alle wedstrijdlocaties, het verloop van de wedstrijden en over de deelnemers is te vinden op www.metselwedstrijden.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden