Oosterbeker John van der Ruit in actie.Foto: gertbudding.nl
Oosterbeker John van der Ruit in actie.Foto: gertbudding.nl

John van der Ruit naar gewestelijke finale

Door Gert Budding

Op de driedaagse districtsfinale tweede klasse bandstoten in Biljartcentrum Renkum plaatste Joop Saat zich voor de gewestelijke finale. De Arnhemmer laat de eer echter aan zijn concurrenten en heeft zijn zetel afgestaan aan John van der Ruit, de nummer twee van het toernooi in Renkum.

RENKUM – Het biljarten was altijd omgeven door min of meer corpulente personen met een buikje, sigaartje en een pilsje binnen handbereik. Maar juist bij landelijke serieuze toernooien wordt er meer gevraagd van de biljarters die vaak niet altijd serieus trainen en daardoor juist op een dergelijk niveau te kort schieten, maar wel fel kunnen reageren op de dienstdoende scheidsrechters. De KNBB stelde in de regionale toernooien voorheen complete arbitersstaf aan, in Renkum nu echter met één scheidsrechter.

"Voorheen werden vier scheidsrechters aangesteld voor regionale toernooien", zegt wedstrijdleider Berry Jansen van Biljartcentrum Renkum. "In deze uitgave kregen we slechts een persoon toegewezen. Wellicht denkt men bij de Bond, zij redden dat wel in Renkum."

Na de zesde speelronde waren nog veel mogelijkheden wat betreft de eindklassering. De uiteindelijke winnaar Joop Saat voerde in de laatste ronde de ranglijst aan met tien punten en werd op de voet gevolgd door John van der Ruit en Herman Bouman, gedrieën van Biljartvereniging De Grenspost uit Arnhem. Belinda Jonker vocht voor elke centimeter op het blauwe laken maar werd uiteindelijk vierde en viel daarom buiten de prijzen.

Uitslagen:

1. Joop Staat, 2. John van der Ruit, 3: Herman Bouman (allen De Grenspost Arnhem), 4: Belinda Jonker (Biljart vereniging Renkum), 5: Gerrit Geurtsen (Biljartvereniging West-Peter), 6: Henk Brandsma (Renkum), 7: Erick Herst (Biljartvereniging Gelre) en 8: Dikky Driessen van Petersberg.

Meer berichten