CHRC-voorzitter Paul Leertouwer kijkt naar de toekomst. Foto: gertbudding.nl
CHRC-voorzitter Paul Leertouwer kijkt naar de toekomst. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

Degradatie dreigt bij CHRC

Door Gert Budding

Met de huidige resultaten en de stand op de ranglijst, vast onderaan, solliciteert zondag vierde klasser CHRC naar degradatie. Maar de Renkumse fusieclub uit 1946 zal toch op vierde klasse niveau blijven spelen, de vereniging heeft namelijk bij de KNVB-aanvraag gedaan om volgend seizoen op zaterdag te spelen.

RENKUM – Zondag speelde het team van oefenmeester Chika Okere puur op inzet, maar door persoonlijke tekortkomingen werd de 2-1 voorsprong aan flarden geschoten door 't Peeske. Voor de Renkumers scoorde Dada Pina Mendes twee keer (2-2). Trainer Chika Okere heeft met zijn team onvrijwillig de rode lantaarn vast omklemt en ziet de naderende degradatie niet om er met de pet naar de gooien de resterende wedstrijden. "We willen zeker het seizoen waardig afronden", vertelt hij en moest zondag vanachter de dugout zijn team coachen. Hij is namelijk drie wedstrijden geschorst na een verbale aanvaring met de scheidsrechter in het duel tegen Arnhemia.

"Ook vandaag hebben we niet in de sterkste opstelling kunnen spelen. Remco Vermeij is namelijk nog geblesseerd, maar hoop hem er over enkele weken weer bij te hebben. Dat we volgend seizoen op zaterdag spelen biedt mogelijkheden, krijgen dan wellicht meer derby's. Is interessant voor de club en de spelers." Chika Okere zit bepaald niet stil en heeft al gesprekken gevoerd met voetballers die het naderende seizoen de overstap naar het Renkumse willen maken. "Je moet spelers benaderen die bij hoog spelende amateurclubs net niet aan de bak komen, maar zich bij CHRC willen ontwikkelen."

CHRC-voorzitter Paul Leertouwer is ook duidelijk wat betreft de overstap naar het zaterdag voetbal. CHRC speelt al vanaf 1946 'op zondag', maar lijkt genoodzaakt het roer om te gooien. "Alleen het eerste elftal gaat op zaterdag spelen, de overige teams op zondag. Je merkt dat spelers graag op zaterdag willen voetballen, dan kun je als vereniging niet de andere kant opkijken en halsstarrig op zondag blijven spelen."

Meer berichten