Tsjechische M. Nostitz Strijkkwartet
Tsjechische M. Nostitz Strijkkwartet (Foto: Jurgen van der Ent)

Concertserie start met muziek miskend componiste

OOSTERBEEK - Donderdag 5 maart klonken in de Oude kerk aan de Benedendorpseweg in Oosterbeek de eerste noten van een nieuwe concertserie die in deze mooie kerk wordt georganiseerd. Te horen was het Tsjechische Mathilde Nostitz Quartet, met het programma ‘Fanny & Felix’.

Felix Mendelssohn en zijn muziek kennen de meeste muziekliefhebbers wel. Maar muziek van zijn zus, Fanny Hensel Mendelssohn, is veel onbekender. In de schaduw van haar broer heeft zij veel muziek geschreven, waaronder een strijkkwartet gebaseerd op een eerdere pianosonate van haar.

Het volgende concert vindt plaats op donderdag 2 april om 20.00 uur en wordt een waar belevingsconcert in de lijdenstijd. Te horen is het Stabat Mater van Giovanni Baptista Pergolesie, maar dan in een versie van twee sopranen en een saxofoonkwartet. Het Pergolesi Ensemble geeft hiermee een nieuwe dynamiek aan de eeuwenoude muziek, waardoor de hartstocht, lijden en (wan)hoop van Maria onder het kruis van haar zoon Jezus nog meer diepgang krijgt. En dat allemaal in een uitgelichte kerk met vertoning van allerlei Piëta’s.

Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaarten op www.oosterbeek.ingoedehanden.management.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden