Foto:

Schoenen zonder sokken dragen; 4 tips

Het is een trend van de afgelopen jaren; schoenen zonder heren sokken dragen. Zeker in de zomer zie je vele mensen schoenen zonder sokken dragen. Nu het wat kouder wordt, zie het minder, maar als je goed om je heen kijkt, zie je dat het nog steeds gedragen wordt. 

sponsored content

Een deel van de mensen vindt schoenen zonder sokken dragen een raar idee. Deze mensen dragen namelijk altijd sokken in hun schoenen. Er zijn wel een aantal voordelen aan om zonder sokken in je schoenen te stappen. Wanneer het bijvoorbeeld warm is, kun je last krijgen van zweetsokken. Hierdoor is de kans op blaren aanwezig. Daarnaast is het mogelijk dat door sokken de bloedsomloop van je voeten wordt belemmerd. Deze twee redenen zeggen al genoeg. Probeer een keer zonder sokken je schoenen aan te trekken. Hoe zorg je er dan voor dat je schoenen en voeten schoon blijven? In dit artikel worden vier tips gegeven om dit op de juiste manier aan te pakken.

Tip 1: houd je schoenen schoon

Het is belangrijk om de binnenkant van de schoen schoon te houden. Het zweet zelf stinkt niet, maar het zijn de bacteriën die voor de nare geur zorgen. Zijn de binnenkant van de schoenen niet schoon, dan kun je ze wassen in de wasmachine. Let op, niet iedere schoen is geschikt om te wassen in de wasmachine. Voordat je de schoenen in de wasmachine gooit, is het aan te raden om de veters uit de schoen te laten. Gebruik een vloeibaar wasmiddel en stel de wasmachine in op het fijn wasprogramma. Je dient te temperatuur niet hoger in te stellen dan 40 graden. Teven is het belangrijk dat je de wasmachine op een laag toerental centrifugeert. Tot slot droog je de schoenen buiten of bij de kachel. Plaats ze niet in de zon, anders kunnen je schoenen gaan verkleuren

Tip 2: zorg voor schone voeten

Ga niet met vieze voeten de schoenen in. Zorg ervoor dat je voeten gewassen zijn. Wanneer je voeten schoon zijn, heeft dat een aantal voordelen; door meerdere keren per dag je voeten schoon te maken voorkom je ophoping van bacteriën. Daarnaast krijg je door het verzorgen van je voeten minder snel last van blaren en eelt. Hierdoor zul je minder snel last van stinkende zweetvoeten krijgen. Een bijkomend voordeel is dat de huid van de voet gezond blijft.

Tip 3: wissel blootvoets en sokken af

Voeten zijn gebouwd om te verduren, maar ga niet te vaak blootvoets op stap. Sokken zijn namelijk niet voor niets uitgevonden. Een sok beschermt namelijk ook de voet. Een sok houdt je voet warm en het kan vocht opnemen. Wanneer het warm is en je toch graag sokken wilt dragen, dan kun je kiezen voor enkelsokken

Tip 4. stijlvol de deur uit

Om er stijlvol uit te blijven zien, zorg je ervoor dat je outfit aansluit bij je schoenen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een korte broek aan te trekken. Daarnaast is het mogelijk om een broek met korte broekspijpen te dragen om je enkels te laten luchten. Als je deze niet in je garderobe hebt, kun je de broekspijpen oprollen. Kies ten slotte een bovenstuk uit, denk hierbij aan een mooi overhemd. Overhemden kunnen op verschillende manieren gedragen worden en zijn geschikt voor bijna elke gelegenheid. Op zoek naar een goed passend heren overhemd online Kijk eens op overhemden.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden