predikant heeft telefonisch contact
predikant heeft telefonisch contact (Foto: kerkfotograaf)

Pastoraat in tijden van het Coronavirus

Pastoraat is omzien naar elkaar, zorg en aandacht geven in deze zeer moeilijke tijden van angst en onzekerheid. De pastorale mensen van de Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze maken zich vooral zorgen over kwetsbare mensen en mensen op hoge leeftijd.
Op dit moment brengen de bezoekmedewerkers in kaart welke mensen extra aandacht nodig hebben. Omdat één-op-één bezoeken vanwege infectiegevaar afgeraden wordt, is de telefoon een mooi middel. Aan de bezoekmedewerkers is gevraagd regelmatig met kwetsbare mensen te bellen, een praatje te maken over het wel en wee en zonodig te helpen praktische problemen op te lossen. U kunt hierbij denken aan boodschappen doen of een maaltijd verzorgen. Ook wordt aan telefooncirkels gedacht.

Hebt u op dit moment extra hulp nodig, laat het ons weten. Hebt u zelf creatieve ideeën of wilt u in deze crisistijd ook wel mee werken in dit bezoekwerk, ook dan horen we dit graag.

Voor meer informatie of contact, lees het nieuwsbericht op de website: https://www.pkn-oosterbeek-wolfheze.nl/2020/03/18/pastoraat-in-tijden-van-het-coronavirus/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden