Zulke activiteiten zijn tijdelijk niet toegestaan
Zulke activiteiten zijn tijdelijk niet toegestaan (Foto: Scouting OPV-Schoonoord)

Scouting biedt creatieve oplossing om avonturen te beleven

OOSTERBEEK - De coronacrisis houdt ons allemaal bezig en kinderen thuis. Verveling slaat toe en de beeldschermen lonken. Met het i-scouting-platform heeft de Oosterbeekse scouting OPV-Schoonoord een creatieve oplossing gevonden om haar jeugdleden uit te dagen en er op uit te laten trekken.

Door de corona blijven talloze kinderen thuis van school, en alle verenigingen zijn gestopt. Voor veel kinderen is de verleiding groot om achter een beeldscherm te verdwijnen.

Terwijl ze eigenlijk niets liever doen dan uitgedaagd te worden en echte avonturen beleven in de natuur. Landelijk zitten bijna honderdduizend kinderen daarom bij scouting. Scouting daagt hen uit en draagt daarmee bij aan hun ontwikkeling.

Maar ook bij scouting zijn de groepsactiviteiten nu gestopt vanwege corona. Scouting OPV-Schoonoord uit Oosterbeek heeft daarom net als veel andere scoutinggroepen in het land een creatieve oplossing gevonden om haar jeugdleden uit te dagen.

Met de i-scouting is er een groot spel gemaakt waar jeugdleden van alle leeftijdsgroepen aan mee kunnen doen.

De opdrachten worden elke zaterdagochtend om 10 uur vrijgegeven waarna de scouts er zelf, of in kleine groepjes (corona-proof!) aan werken. Uitkomsten van de opdrachten worden door foto’s op het platform gedeeld en hiermee worden jury-punten verzameld. Zo is er gedurende deze periode toch een uitdaging tussen de scouts.

De opdrachten variëren en zijn waar nodig aangepast aan de leeftijdsgroepen. Ze zijn technisch ("maak een kruispuntenroute van jouw huis naar je school"), lekker ("maak het logo van de OPV-Schoonoord in snoepjes"), praktisch ("maak een tutorial waarin je laat zien hoe jij je tas inpakt voor een weekendkampje") en creatief ("schrijf een kort verhaal met één van de Junglebookfiguren in de hoofdrol").

i-Scouting loopt als een rode draad door de vereniging heen, alle jeugdleden zijn ermee bezig en direct al na het lanceren van het spel heeft ruim de helft van de jeugdleden eraan meegedaan.

De link naar de opdrachten staat op www.opv-schoonoord.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden