De derby verdwijnt op het Wilhelminasportpark. RVW-doelman Sander Veldt nog in actie tegen CHRC. Foto: gertbudding.nl
De derby verdwijnt op het Wilhelminasportpark. RVW-doelman Sander Veldt nog in actie tegen CHRC. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

Positieve toon bij voetbalclubs

Door Gert Budding

Vrijdagavond hebben vertegenwoordigers van de voetbalverenigingen CHRC, RVW en Duno om de tafel gezeten met als inzet samenwerking. In het verlengde daarvan kan zelfs een fusie tot stand komen, al zal dat nog een fikse kluif worden.

RENKUM – Maar de toon in het clubhuis van Duno was uitermate positief. Een uitstekend uitgangspunt voor een goede start. Maar de clubs zijn terughoudend met mededelingen. Redichem ontbrak vrijdag bij het gesprek op De Waaijenberg.

Een van de onderlinge afspraken die gemaakt zijn door de voetbalverenigingen is om voorlopig niets naar buiten te brengen. Transparantie telt nu even niet. RVW-voorzitter Dick van Deest. “Het was een vruchtbaar gesprek met de clubs. We hebben ons voorgesteld, de wensen zijn aangehoord en dat was zeker positief. We verkeren nog in de aftastende fase waarbij elke club gerespecteerd wordt. In het kader daarvan hebben we besloten dat de verdere onderhandelingen in alle rust moeten plaats vinden.” CHRC-woordvoerder Peter van Dam laat zich ook niet uit de tent lokken. “Geen transparantie? Nu ben je me toch aan het uithoren, ik wil er feitelijk niet over uitweiden. De deksel houden we dus nog op de pan, maar ik wil benadrukken dat het vrijdag in Doorwerth zeer constructief was, erg positief.” Richard Vacquier Droop, voorzitter van hoofdklasser Duno wilde op voorhand niet aangeven waar het gesprek zou plaatsvinden, het werd dus De Waaijenberg. Met Droop als gastheer. “We kunnen niet alles aan de grote klok hangen”, glimlacht hij. “Maar als er informatie is, dan krijgen jullie dat. Voorlopig blijven de uitkomsten van de gesprekken binnenshuis.” Redichem, met ruim zeshonderd leden, was vrijdag niet van de partij. “We hebben voor deze sessie geen uitnodiging ontvangen, ik bind daar verder geen conclusies aan”, stelt Redichem voorzitter Koen Beenen zaterdagmiddag. “We hebben overigens net een uitnodiging gekregen voor het volgende gesprek, dan schuiven wij aan. Het is in het belang van het voetbal in Renkum dat we met elkaar blijven praten.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden