In het pas geopende Vilente Mooiland arriveerden maandag de eerste corona patiënten. Foto: gertbudding.nl
In het pas geopende Vilente Mooiland arriveerden maandag de eerste corona patiënten. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

Speciaal coronacentrum in Doorwerth

Door Gert Budding

‘We moeten niet wegkijken’, weet burgemeester Schaap

DOORWERTH -  “We willen uiteraard niet dat zij of het zorgteam risico lopen op besmetting”, aldus Ton Poos, bestuurder van Vilente.

In samenwerking met de Geneeskundige Hulporganisatie in de Regio (GHOR) is Vilente Mooiland ingericht en voorbereid als Corona Care Centrum. Maandag arriveerden de eerste corona patiënten in Doorwerth.

Burgemeester Agnes Schaap van Renkum steunt dit initiatief. “We zien een toenemende druk op de zorg door het aantal coronapatiënten in Gelderland. Daar kunnen we niet van wegkijken. Deze crisis moeten we samen doorstaan en dat doen we door elkaar te helpen. Alleen samen krijgen we corona onder controle”.

Het Corona Care Centrum in Doorwerth biedt verblijf en zorg voor behandelde patiënten uit het ziekenhuis Gelderse Vallei en mogelijk Rijnstate. En voor mensen die vanuit hun thuissituatie door de huisartsen of de wijkverpleging worden doorgestuurd. De samenwerkende partijen hopen hiermee de doorstroming van patiënten uit de ziekenhuizen te bevorderen en de instroom van patiënten in de ziekenhuizen te beperken. Op deze wijze kan de druk op die locaties zo veel mogelijk worden beperkt.

“Expertisecentrum Mooi-Land biedt normaliter een plek voor iedereen die spoedzorg nodig heeft of tijdelijk niet thuis kan wonen. De huidige cliënten van Mooi-Land bevinden zich niet op de afdeling waar we coronapatiënten opvangen en krijgen vanuit een ander team zorg. We willen uiteraard niet dat zij of het zorgteam risico lopen op besmetting”, aldus Ton Poos, bestuurder van Vilente.
De locatie heeft een afdeling met tien appartementen vrijgehouden voor deze intensieve zorg en kan, indien nodig, snel uitbreiden in het aantal appartementen. Mocht het nodig zijn nog meer capaciteit vrij te maken, dan zijn andere zorgorganisaties in de regio ?al voorbereid om snel bij te springen. “Het is mooi om te merken dat er in onze regio zoveel bereidheid is om mee te denken in oplossingen. De bereidheid van Vilente Mooi-Land is hier een mooi voorbeeld van. Maar ook andere zorginstellingen en ondernemers stellen zich beschikbaar om eventueel als opvanglocatie te dienen’’, aldus Bart Koopmans (GHOR).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden