De kosten van het onderhoud van de sportvelden gaan vooralsnog gewoon door. Foto: gertbudding.nl
De kosten van het onderhoud van de sportvelden gaan vooralsnog gewoon door. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

Renkumse voetbalclubs vormen eenheid in barre tijden

Door Gert Budding

Clubs hebben geen kantine inkomsten.

RENKUM – ‘De sportclubs CHRC, RVW en Redichem wachten 6 april af, dan hand in hand, ook richting de KNVB. Vaste lasten lopen gewoon door.

Op voorhand geeft de maatregel van het kabinet om sportverenigingen en -stichtingen eenmalig met 4.000 euro financieel tegemoet te komen, een geruststellend gevoel. De clubs hebben momenteel geen inkomsten, de vaste lasten gaan gewoon door. De clubs CHRC, RVW en Redichem, wachten tot 6 april en nemen dan gezamenlijk een standpunt in, richting de gemeente en KNVB.

Het land is geïnfecteerd door het coronavirus, het noodfonds is vooralsnog een keurige voorzet van het kabinet om clubs vooralsnog van de ondergang te redden. “Natuurlijk gaan we dat verzoek doen”, zegt woordvoerder en accountant Peter van Dam van CHRC. “We hebben de formulieren doorgenomen en komen in aanmerking voor de eenmalige toelage van 4.000 euro. Voorlopig wachten we 6 april af. Wat gaat het kabinet doen, de gemeente en KNVB. Vervolgens zullen we met RVW en Redichem hand in hand een standpunt innemen en zo nodig handelen.”

“Maar aan die tegemoetkoming van de regering zijn wel voorwaarden verbonden”, zegt RVW-voorzitter Dick van Deest terughoudend. “Wij hebben evenals andere clubs geen inkomsten en zullen een beroep doen op de bijdrage. Maar het zal er wel op uitdraaien dat het niet weggelegd is voor de club met, ‘Jan met de pet’. Maar we proberen het natuurlijk wel”, zegt Van Deest die ook enig gemor hoort in de vereniging. “Ik krijg signalen dat sommige leden moeite hebben met het betalen van de contributie, ‘wel betalen maar niet sporten’, is het argument. Wij zijn aan het overleggen of we vanuit de vereniging iets kunnen doen voor de leden. We zijn een gezonde club en kunnen wel iets lijden.” RVW zou dit jaar gastheer zijn van het lucratieve Voorjaars scholieren voet- en korfbaltoernooi. “Dat lopen we dus mis, maar dat halen we volgend jaar wel in.”

Ook bij Redichem worden de aanvraagformulieren doorgespit of zij in aanmerking komt voor de douceur. “Het is allemaal nog recent”, zegt voorzitter Koen Beenen die met de penningmeester bekijkt of een verzoek zinvol is. “Daar zijn restricties aan verbonden. Als het er voor ons niet aan toe bijdraagt, laten we het verzoek voor de eenmalige tegemoetkoming schieten. Wellicht kan dan een andere club geholpen worden.” Dan. “De vaste uitgaven gaan gewoon door, we generen alleen inkomsten van de contributie van de leden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden