Jan Oosterhuis. Foto: Gert Budding
Jan Oosterhuis. Foto: Gert Budding (Foto: )

Duno ontslaat trainer Jan Oosterhuis

Door Gert Budding

Ook Duno oefenmeester Jan Osterhuis schrok dat hoofdsponsor Arjen Ploeg van stichting Duno Air de stekker er uittrekt. “We zijn uiteraard teleurgesteld, maar niet aangeslagen”, vertelt de Doetinchemmer die ook nog geen nieuw contract had getekend voor het volgende seizoen. Evenals de spelersgroep.

RENKUM – Het bericht van Ploeg kwam niet geheel verrassend bij de voltallige selectie die door het coronavirus door het niet uitspelen van de competitie hoofdklasser blijft. “Het was geen donderslag bij heldere hemel”, gaat Jan Oosterhuis rustig verder. “Er waren al enige twijfels of Arjen Ploeg door wilde gaan, hij trekt de stekker er niet helemaal uit en doneert een bedrag aan Duno waar elke amateurclub jaloers op is. Maar of dat voldoende is om hoofdklasse te kunnen blijven spelen, is niet bekend.” Het is een open deur intrappen dat topamateurclubs gefinancierd worden door sponsoren. “Misschien dat andere geldschieters opstaan”, weet Oosterhuis die als speler ooit de groen-witte kleuren van FC Wageningen droeg. “We zijn aan het kijken in hoeverre de spelersgroep intact kan blijven om het volgende seizoen een hoofdklasse waardig team op de been kunnen brengen.

En daarin kan ik ook een onderdeel van zijn. Het heeft natuurlijk na al die succesvolle jaren geen zin om het lachertje van de hoofdklasse te worden en achter elkaar te degraderen. Dat gun je de vereniging niet, en ook Arjen Ploeg niet die de club naar ongekende hoogte heeft gestuwd. Hij blijft de club trouw, zij het op een andere basis. Hij laat de vereniging niet vallen, dat siert hem. Niemand heeft het recht om Ploeg als zondebok aan te wijzen.” Het bestuur van Duno, met aan het hoofd Richard Vacquier Droop, is druk aan het rondbellen voor het behoud van Duno, terwijl er ook gesprekken zijn gevoerd om te fuseren met de Renkumse voetbalverenigingen RVW, CHRC en misschien Redichem. Bij die club moet echter een vet vraagteken worden gezet bij het gezamenlijk avontuur.

Jan Oosterhuis: “Twijfels blijven. De intentie kan zijn dat Duno hoofdklasse wil blijven spelen. De mogelijkheden, scenario’s moeten worden afgetast. Natuurlijk is er budget nodig om in de hoofdklasse te spelen. Hoeveel? Dat is niet mijn taak omdat naar buiten te brengen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden