Digitale raadsvergadering op 22 april

OOSTERBEEK - Op woensdag 22 april om 20.00 uur vergadert de gemeenteraad van Renkum op een wat andere manier dan u gewend bent. In verband met de coronamaatregelen zal deze vergadering via videoverbinding plaatsvinden. U vindt de agenda van deze raadsvergadering op raad.renkum.nl. Op die website is de vergadering ook live te volgen.

Digitaal vergaderen
De afgelopen weken is er achter de schermen hard aan gewerkt om de technische randvoorwaarden voor het digitaal vergaderen tot stand te brengen. Nu de Spoedwet Digitale Besluitvorming van kracht is, staat niets meer in de weg van een digitale besluitvormende raadsvergadering.

Spoedwet

Digitale besluitvorming was tot nu toe juridisch niet mogelijk. De Spoedwet regelt een tijdelijke uitzondering hierop zolang een openbare fysieke vergadering niet of niet goed mogelijk is in verband met de adviezen van het RIVM. De wet geldt tot 1 september 2020 en kan als dat nodig is steeds met maximaal twee maanden worden verlengd.

De Gemeentewet gaat uit van een raadsvergadering met fysieke aanwezigheid. Daarin vindt beraadslaging plaats en worden besluiten genomen. In deze tijden waarin fysiek bijeenkomen zoveel mogelijk moet worden vermeden, vormt het komen tot besluitvorming van de raad een uitdaging op zichzelf. Dit was dan ook reden om alle raadsbijeenkomsten tot en met 8 april 2020 af te gelasten.

De Spoedwet Digitale Besluitvorming biedt nu de mogelijkheid om zonder fysieke aanwezigheid van de raadsleden tot besluitvorming te komen. Op deze manier kan de continuïteit van het openbaar bestuur voor onze gemeente gewaarborgd blijven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden