Op gepaste afstand rijkt Ria Visser de maaltijd uit aan mevrouw Aukema.
Op gepaste afstand rijkt Ria Visser de maaltijd uit aan mevrouw Aukema.

Bijzonder contacten tijdens Coronamaatregelen Renkum voor Elkaar varieert mee in haar ondersteuning

RENKUM – “Ineens draait de wereld anders”, heeft Julian Pieters als sociaal werker ervaren in het Huis van Renkum voor Elkaar. “Wij hebben geprobeerd om zoveel mogelijk onze ondersteuning te blijven bieden, maar nu in een compleet ander jasje”. Renkum voor Elkaar, de netwerkwerkorganisatie voor sociaal welbevinden in de gemeente Renkum, is deze dagen actief in het verbinden van coronahulpvragers en aanbieders. Daarnaast hebben zij hun bestaande ondersteuning zoveel mogelijk op een creatieve wijze aangepast.

“Via de mantelzorgactiviteiten van Renkum voor Elkaar kwam mevrouw Aukema bij ons in beeld. Zij was mantelzorger van haar man”, vertelt Pieters verder. “Toen begin maart de eerste Coronamaatregelen werden afgekondigd, hebben we contact met haar opgenomen.” Pieters geeft aan dat meerdere deelnemers zijn benaderd en hen gevraagd is of zij het thuis redden ondanks de maatregelen? “Zij wilde graag contact houden; maar hoe? Uiteindelijk zijn wij gestart met het bezorgen van maaltijden bij onze vaste bezoekers en bij inwoners die daar gebruik van willen maken. Ook mevrouw Aukema maakt twee keer in de week gebruik van de maaltijden”, laat Pieters verder weten. “In de derde week van de maatregelen hebben we haar kunnen koppelen een buddy. De PKN Renkum-Heelsum deed het aanbod om hun diakens te koppelen aan eenzame inwoners. Deze buddy's bellen met de mensen, doen boodschappen en indien gewenst maken ze samen een wandeling, op gepaste afstand, in de buitenlucht”, sluit Pieters zijn verhaal af. Volgens hem is dit een mooie variatie op de ondersteuning die anders had moeten stoppen.

Volgens Renkum voor Elkaar zijn er vele bijzondere initiatieven in de gemeente Renkum en is dit verhaal ook ‘slechts een mooi voorbeeld’ van zovelen. Ook hebben zij het jeugdwerk van Dynamo van “een online- jasje” voorzien. De jeugd kan gebruik maken van een speciaal menu aan activiteiten. Deze variëren van On-line Kickboksen tot een On-Line Houseparty. Meer informatie hierover is te vinden op de facebookpagina 'dynamojeugdwerkinrenkum'. Voor meer informatie en contact kunnen inwoners contact (blijven) opnemen met Renkum voor Elkaar: (088) 784 63 69 of via www.renkumvoorelkaar.nu

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden