De bewoners van de Keijenbergseweg in Renkum werden zaterdagmiddag verrast door een optreden van gitarist Luuk Hendriks en zanger Rik Hageman, bandleden van Rejected. Zij wilden 'de buurt' even een muzikaal lichtpuntje bezorgen in deze zware 'Corona-tijd'.
De bewoners van de Keijenbergseweg in Renkum werden zaterdagmiddag verrast door een optreden van gitarist Luuk Hendriks en zanger Rik Hageman, bandleden van Rejected. Zij wilden 'de buurt' even een muzikaal lichtpuntje bezorgen in deze zware 'Corona-tijd'. (Foto: Dick Martens)

Bewoners Keijenbergseweg getrakteerd op spontaan miniconcert

door Dick Martens

RENKUM – Al wekenlang zucht heel de wereld onder de gevolgen van de Corona-crisis. Maar meer en meer worden er lichtpuntjes gecreëerd om even aan de ‘Corona-duisternis’ te kunnen ontsnappen. Met die gedachte speelden ook Luuk Hendriks en zijn muzikale maatje Rik Hageman. Beiden Renkumers, maar studerend in Nijmegen, zijn ook muzikaal actief in de band Rejected, maar ook voor hen is optreden momenteel uit de boze. Toch kroop het muzikale bloed niet waar het niet gaan kan en bedachten zij een spontaan muzikaal ‘Corona-optreden’ voor het ouderlijk huis van Hendriks, aan de Keijenbergseweg in Renkum. Het mini-concert werd door de buurt meer dan gewaardeerd.

Spontaan gedachtenspinsel

,,Het was een spontaan gedachtenspinsel”, legt gitarist Hendriks uit. ,,Rik vond het ook een prima idee. Vervolgens hebben we wat flyers gemaakt en die bij de buurtbewoners in de brievenbus gegooid. Zeker omdat voor ons ook alle optredens gecanceld zijn, wilden we toch muzikaal een beetje aan de gang blijven. En op deze manier konden we ook ‘de buurt’ een verzetje bieden.”

Bijzonder instrument

En dat werd het zeker. Zaterdagmiddag rond 12.00 uur vatten Hendriks en Hageman post voor de ouderlijke woning. Hendriks met zijn gitaar, het instrument dat hij ook bij de Rejected-optredens ter hand neemt. Hageman, ‘in het dagelijkse bandleven’, de zanger, bespeelde ter begeleiding van het gitaarspel en de zang een wel heel bijzonder instrument, namelijk een leeg plastic yoghurtbakje gevuld met pinda’s. ,,Ik dacht dat Luuk of zijn vader sambaballen in huis hadden, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik wilde toch wat percussie aan ons optreden toevoegen, vandaar dit ‘instrument’. Het werkte perfect.”

Enthousiaste buurtbewoners

Perfect was zeker ook het optreden, wat gaandeweg meer en meer enthousiaste buurtbewoners trok. Zelfs automobilisten die de straat doorkruisten stopten en draaiden even hun raampje open om de muziek ‘binnen’ te laten komen. Ruim een half uur duurde het spontane muzikale ‘Keijenbergse weg-intermezzo’. Gezien het veelvuldig opklinkende applaus en het schuchter of wat luider meezingen viel het optreden meer dan in de smaak.”

Helaas niet op Bevrijdingsfestival

Dat was zeker ook het geval bij het muzikale duo. ,,De beide andere bandleden waren verhinderd, maar wij vonden dat wij het dan maar met zijn tweeën moesten doen. Het was leuk en wij dachten dat de buurtbewoners het ook wel waardeerden. Je moet toch wat in deze moeilijke tijd. Ook wij hadden een aantal mooie optredens op onze agenda staan. Zo zouden we optreden op Bevrijdingsdag in Wageningen. Daar stonden we vorig jaar ook en was een geweldige beleving. Toch hebben we zeker ook hiervan genoten.”

'Ook nog naar Tante Aartje'

Maar het duo was daarmee nog niet klaar. ,,We gaan zo naar ‘Tante Aartje’, een oude buurvrouw van mijn moeder”, aldus Hendriks. ,,Zij is 90 jaar en woont in Heelsum. En daarna gaan we nog een jarige verrassen en treden nog op in de voortuin van Zorgcentrum De Klinkenberg in Ede.” Zo geeft het spontane idee van twee muzikale vrienden toch weer wat licht in deze voor iedereen toch moeilijke tijden. En wie weet waar het nog verder toe gaat leiden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden