De voetbaljeugd kan binnen afzienbare tijd weer op het Wilhelminasportpark terecht. Foto: gertbudding.nl
De voetbaljeugd kan binnen afzienbare tijd weer op het Wilhelminasportpark terecht. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

Jeugd moet nog even geduld hebben

Door Gert Budding

Worden velden Doelum vrijgegeven voor korfballers en tennissers?

Vorige week dinsdag versoepelde de overheid de coronamaatregelen voor de sportende jeugd. Dat is volgens Redichem voorzitter Koen Beenen verheugend nieuws. De jeugd tot en met achttien jaar kan zich weer gaan uitleven op het Wilhelminasportpark, maar zal nog wel even geduld moeten oefenen. Op zijn vroegst kan dat 29 april, nadat er met diverse instanties op landelijk niveau is geëvalueerd en geadviseerd.

HEELSUM - “Concreet houdt dat in”, laat Koen Beenen op de site van Redichem weten, “dat de jeugd tot en met twaalf jaar zonder afstandsbeperking weer kan gaan trainen en de andere groep, tot en met achttien jaar, onder voorwaarde dat de afstand van anderhalve meter in acht wordt genomen.” Dan komt de voorzitter, met 380 jeugdleden, duidelijk uit de hoek. “Het klinkt als goed nieuws, en dat is het ook, maar er zijn op dit moment nog wel wat kanttekening”, gaat hij verder en tipt een niet onbelangrijk detail aan. “De gemeente Renkum heeft het sportpark tot 1 juni gesloten, dus zullen wij eerst met die partij in gesprek of er een uitzondering doorgevoerd kan worden om eerder van het sportpark gebruik te mogen maken. Intussen wordt op landelijk niveau nagedacht over de invulling en wellicht dat de gemeente hierin mee zal gaan. Maar voor 29 april zal het sportpark niet vrijgegeven worden.”

“Wij moeten gaan nadenken hoe de voorwaarde van anderhalve meter afstand in de praktijk gaat uitpakken.” De jeugdspelers van Redichem en ook van CHRC kunnen dus niet direct gebruik maken van het sportpark dat momenteel flink onder handen wordt genomen. De hoofdvelden van CHRC, Redichem en RVW zijn geschraapt en worden doorgezaaid. Het kunstgrasveld is echter direct inzetbaar om te trainen. De vraag blijft vooralsnog open of het MFC Doelum, in navolging van het vrijgeven van de velden op het Wilhelminasportpark in Heelsum, ook de Renkumse buitenaccommodatie beschikbaar zal worden voor korfbalvereniging DKOD en tennisvereniging Bakkershaag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden