Jeugd OVC’ 85 als eerste op het veld


Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, denkt men bij OVC’ 85. Foto: gertbudding.nl
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, denkt men bij OVC’ 85. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

Jeugd OVC’ 85 als eerste op het veld

‘Het clubhuis blijft vooralsnog gesloten’

Zaterdagvoetbalvereniging OVC’ 85 is de eerste club in de gemeente Renkum die zaterdagmorgen om half negen de jeugd tot en met twaalf jaar op de velden, met een streng protocol, heeft laten trainen. Het bestuur van de 35-jarige club ging daarvoor in overleg met hockeyclub MHCO, de buurman op het sportpark De Bilderberg in Oosterbeek.

Door Gert Budding

OOSTERBEEK – Het bestuur van OVC’ 85, interim-voorzitter Wim Liet, Monique ten Napel en Hanneke van den Bent, had naast het aantrekken van een nieuwe oefenmeester en voorzitter, de handjes vol om gestalte te geven aan het protocol van de Vereniging Sport en Gemeenten en de NOC*NSF. “Vandaag komen alleen de kleintjes op het veld”, zegt Hanneke van der Bent in aanwezigheid van wethouder Marinka Mulder. ‘Het protocol en het beleid van de gemeente Renkum (over gebruik van de velden en kinderen die geen lid zijn van een vereniging de gelegenheid geven om te sporten) en de informatie vanuit de KNVB vormen het startpunt voor verdere stappen en besluitvorming’, laat het bestuur op de site van OVC weten. De technische staf werd gevraagd om een plan per leeftijdscategorie te maken.
“Het is niet de bedoeling dat er individuele acties worden ondernomen om te gaan trainen. Er kunnen pas activiteiten op de velden plaatsvinden na goedkeuring van het bestuur. De kleedkamers en kantine blijven vooralsnog gesloten”, weet interim-voorzitter Wim Liet die ook te maken heeft met medegebruiker van het sportpark De Bilderberg, hockeyclub MHCO en de gemeente Renkum. “Er zijn afspraken over bijvoorbeeld de openstelling tijdens, verkeersstromen, verzamelvakken en hygiëne”, weet Wim Liet die beseft dat veel vrijwilligers nodig zijn. “Als de onderlinge afspraken gemaakt zijn dan moet daar uitvoering aan worden gegeven, denk aan het maken van roosters, het plaatsen van bewegwijzering en het maken van protocollen voor de training zelf. Dat vergde tijd, daarom zijn zaterdag 2 mei gestart. Ook zullen we de trainingen gefaseerd gaan invoeren, eerst de teams tot en met twaalf jaar, daarna de oudere jeugd.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden