Fabian Mösle (rechts donker shirt) en Paul Dorland (baard) weer samen in het vertrouwde Redichem shirt. Foto: gertbudding.nl
Fabian Mösle (rechts donker shirt) en Paul Dorland (baard) weer samen in het vertrouwde Redichem shirt. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

Redichem trainer wil rode lantaarn doven

Door Gert Budding

‘Een prijsje moet mogelijk zijn’

Redichem oefenmeester Maarten Kerkhof heeft een akelig seizoen achter de rug en gooide al zijn charmes in de strijd om een volwaardige zaterdag derde klasser op de been te krijgen. Hij haalde enkele kanjers terug. Zaterdag derde klasser Redichem heeft zich momenteel dus danig op de spelersmarkt geroerd, dat er nu al optimistische geluiden zijn. De Renkumers draaide het voorbije seizoen niet daverend, door de corona is de competitie echter stilgelegd. trainerr Maarten Kerkhof schouwde en sloeg succesvol in.

RENKUM - Vorig jaar keerde Maarten Kerkhof, na avontuur bij Otterlo, terug op het vertrouwde nest op het Wilhelminasportpark. Hij kwam tot de nuchtere ontdekking dat Redichem feitelijk niet veel te zoeken had in de derde klasse. Degradatie lag in het verschiet met de magere resultaten. En dat is niet des Kerkhofs. Hij wil de rode lantaarn doven. “Wat betreft de verwachtingen het komende seizoen moet je altijd voorzichtig zijn”, aldus Kerkhof die als profvoetballer zijn brood verdienden en zijn actieve periode afsloot bij Redichem. “De afgelopen competitie was niet bepaald voortreffelijk, daarom moet je altijd terughoudend zijn wat betreft de voorspelling. Natuurlijk heb je een idee, verwachting. Maar gezien de kwaliteitsinjectie en hopen dat iedereen fit blijft, durf ik uit te spreken dat we voor de bovenkant middenmoot gaan spelen en met een goede serie nog wel een prijsje kunnen pakken”, aldus Maarten Kerkhof die zeer verguld is met de terugkeer van de, zoals hij het noemt, de buitencategorie, Fabian Mösle (Bennekom) en Paul Dorland die het voetbal even voor gezien hield. Ook Lieven de Zwart hijst het Redichem shirt weer over zijn schouders. Dan komt het paradepaardje van Redichem om de hoekkijken: de jeugd. “Uit de jeugd stromen Daan Rolloos (doelman), Martijn de Jong en Thomas de Ruyter door. Ook spits Bryan van Schaik en doelman Jorn Blom van voetbalvereniging Uden hebben overschrijving. Ik kan nu beschikken over een brede selectie.” De technische staf wordt uitgebreid. Jeroen van Houten wordt trainer en Jasper Thijssen keeperstrainer. “Verder blijft de selectie intact en dat is zeker nodig”, weet Maarten Kerkhof die momenteel een keer per week traint. “Dat is gewoon plezier maken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden