Enkele enorme parasols deden dienst als ‘business home’ langs het veld van CHRC. Met de overkapping, veranda komt daar verandering in. Foto: gertbudding.nl
Enkele enorme parasols deden dienst als ‘business home’ langs het veld van CHRC. Met de overkapping, veranda komt daar verandering in. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

CHRC wil fris het seizoen in

Door Gert Budding

De kleedkamers van CHRC zijn gedateerd, daarom heeft het bestuur besloten om de verkleedhokken op te knappen. ‘We kunnen dan fris en fruitig het nieuwe seizoen in.’ Ondanks het feit dat de fusie-, samenwerking gesprekken, tussen RVW, Redichem, Duno en CHRC nog steeds gaande is, heeft het bestuur van CHRC de intentie om de kleedkamers te renoveren en zelfs een overkapping aan het clubhuis aan te brengen.

RENKUM – CHRC-woordvoerder Peter van Dam is duidelijk. “Een eventuele fusie gaat niet van de een op de andere dag. Daar gaat een lange periode overheen. Het komende seizoen zal elke vereniging nog onder haar eigen vlag voetballen. De kleedkamers bij ons hebben een opknapbeurt nodig zodat de teams het volgende seizoen in een fris en fruitig onderkomen kunnen omkleden en douchen. Dat is de insteek”, zegt Van Dam.

"Het is bekend dat de Renkumse voetbalclub CHRC een bedrag van 50.000 euro in het bouwdepot heeft om eventuele bouwkundige klappen, tegenvallers op te vangen. CHRC-teammanager Jac Westland en ik hebben het plan om een soort veranda te maken, vergroot de samenhorigheid, gezelligheid en we staan droog tijdens de wedstrijden.” Met de bestuurders van RVW, Redichem, Duno en CHRC is er twee weken geleden, op vrijdagavond, in het MFC Doelum een bijeenkomst geweest met een afvaardiging van de NOC*NSF en de gemeente Renkum. “Dat was een zeer nuttige en bruikbare bijeenkomst waarbij we handgrepen kregen en moeten oppassen voor eventuele valkuilen in de voorbereidingen met betrekking tot een fusie, samenwerking”, gaat Van Dam verder.

“Maar de ontwikkelingen stagneren momenteel door de corona. De clubs kunnen door het samenscholingsverbod geen algemene ledenvergaderingen uitschrijven. We moeten een pas op de plaats maken, de ontwikkelingen voor ons uitschuiven. Concrete stappen, afspraken, kunnen daarom nog niet worden gemaakt. Daarom starten we met het opfrissen van onze kleedaccommodatie, dat zijn we feitelijk verplicht aan de leden”, aldus Van Dam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden