Bowlsclub De Jack wilde per se spelen en verhuist tijdelijk naar het kunstgrasveld van MFC Doelum. Foto: gertbudding.nl
Bowlsclub De Jack wilde per se spelen en verhuist tijdelijk naar het kunstgrasveld van MFC Doelum. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

Bowlsclub niet voor een gat te vangen

Door Gert Budding

"De Jack is uitgegroeid tot een club met ruim 30 leden."

Het bestuur van bowlsclub De Jack is niet voor een gat te vangen. Door de corona kunnen de leden van de Renkumse club niet terecht in het MFC Doelum, wel mag er door verenigingen gebruik worden gemaakt van het zwembad en tennispark. ‘Dat vind ik krom”, zegt voorzitter Guus van Woudenberg die met een unieke oplossing kwam.

RENKUM - En die lag binnen handbereik: het nabijgelegen kunstgrasveld waar wel op gespeeld mag worden. Van Woudenberg trok met zijn bejaarde kornuiten er op uit en speelde vorige week leuke partijen met de bijna dertig bowlsfanaten. “Het is een oplossing, wellicht zijn we ook de eerste bowlsclub die buiten speelt”, zegt Guus van Woudenberg. “Maar we spelen toch liever in de zaal, de bal remt enorm op het kunstgrasveld. Maar we zijn bezig, en daar gaat het om. Maar we missen eigenlijk nog één belangrijk element in onze hobby: het gezellig gezamenlijke pilsje na afloop. Maar dat komt wel weer”, weet Guus van de Woudenberg die ook bij de oprichting in 1994, vorig jaar werd het vijfde lustrum gevierd, lid werd. Piet Gerrist nam toen het voortouw, maar overleed op vroege leeftijd. Zij naam wordt door De Jack in ere gehouden met het jaarlijkse naar hem vernoemde nationale toernooi. “Dat is altijd enorm gezellig”, gaat Van Woudenberg verder. “De belangstelling was vorig jaar enorm waardoor we clubs moesten teleurstellen die zich wilden inschrijven.”

De Jack is uitgegroeid tot een volwaardige club met ruim dertig leden waar gezelligheid en ook prestatiezucht hoog in het vaandel staan. “Maar natuurlijk kunnen er nog meer leden bij”, zegt Guus van Woudenberg. “Het klopt dat de meeste leden de bejaarden status hebben. Zij hebben veel vrije tijd en kunnen overdag spelen.” Dan. “Het jongste lid is echter 36 jaar. Als er meer jongere spelers zich zouden aanmelden, dan kunnen we ook ‘s avonds gaan spelen.” In 2017 verhuisde het gezelschap van De Rijnkom naar het huidige MFC Doelum.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden