Koninginnenpage
Koninginnenpage (Foto: MergenMetz)

Inwoners adviseren gemeente over biodiversiteit

RENKUM - De gemeente zet steeds meer in op het verhogen van de biodiversiteit van de openbare ruimte door bijvoorbeeld nestkasten op te hangen om natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups te lokken.


Maar biodiversiteit gaat veel verder. Het gaat over de samenhang van leven. Welke planten zet je langs de waterkant? Wat maai of snoei je en wanneer doe je dat? Welke diersoorten leven ergens en wat hebben die nodig?

Die kennis, daar zijn ecologen voor nodig. Gelukkig telt gemeente Renkum veel deskundigen op dit gebied onder haar inwoners. En vaak willen ze hun deskundigheid graag inzetten in hun eigen omgeving.

Daarom stelt GroenLinks voor een Groenberaad op te richten, een adviesgroep van deskundige inwoners. Het Groenberaad ondersteunt en adviseert de gemeente bij het versterken van de biodiversiteit in het openbaar groen binnen en buiten de bebouwde kom. Het Groenberaad kan ook in de totstandkoming van de Omgevingsvisie een belangrijke rol spelen.

GroenLinks Renkum wil hiermee bereiken dat biodiversiteit een wezenlijk onderdeel wordt van het groenbeheer en de omgevingsvisie in deze prachtige groene gemeente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden