Ritmiek Muziek verzorgde vrijdag diverse optredens in Doorwerth. Hier voor de Dillenburg flat. Foto: gertbudding.nl
Ritmiek Muziek verzorgde vrijdag diverse optredens in Doorwerth. Hier voor de Dillenburg flat. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

Lint van Muziek voor ontspanning

Door Gert Budding

‘De artiesten verlenen gratis hun medewerking’

Momenteel trekt een vrolijk muzikaal gezelschap door de dorpen van de gemeente Renkum om ouderen op te vrolijken die door de corona belemmerd zijn. Vrijwilligers van de Seniorenbond Renkum en Debby Bosman van ‘Renkum voor Elkaar’, presenteren het Lint van Muziek. Vorige week was de aftrap bij het gasthuis Dreijeroord in Oosterbeek.

RENKUM - Burgemeester Agnes Schaap en wethouder Leonie Rolink knoopten twee afzonderlijke linten samen. Bij het buitenoptreden is ook DJ Kees, hij wordt gesteund door een keur aan artiesten met zang en dans. Het initiatief komt van de seniorenbond en Debby Bosman van Renkum voor Elkaar. “We willen een groot aantal verpleeghuizen bezoeken”, vertelt zij. In zijn openingswoord straalt Ton Marijnissen, van de seniorenbond, tevredenheid uit. “Wij bieden dit muzikaal lint aan om mensen, voornamelijk ouderen, een hart onder de riem te steken in deze coronatijd. Wij brengen met ons programma op afstand, bewoners mogen nog geen bezoek ontvangen, enkele uurtjes muzikaal plezier”, zegt Marijnissen die met Renkum voor Elkaar de koppen bij elkaar heeft gestoken. “Er is een lint gemaakt dat met verschillende muzikanten drie weken door de gemeente Renkum trekt en twintig verschillende ‘huizen’ bezoekt.” Er is een muzikale lade opengetrokken met dj’s, accordeonisten, een draaiorgel, koren en dixielandbands. “Op deze manier proberen de seniorenbond en Renkum voor Elkaar zoveel mogelijk ouderen in de gemeente te enthousiasmeren. Dat gebeurt op veilige afstand”, zegt Debby Bosman. “We willen iets betekenen. Daarom nu het muzikale lint.” Nadat het lint door burgemeester Agnes Schaap en wethouder Rolink tijdens het eerste optreden, na enig geharrewar aan elkaar is geknoopt, start DJ Kees direct de muziek op zijn vintage draaitafel. Het zijn vooral herkenbare deuntjes. De tweede muziekkeuze is een lied van Elvis Presley. Kees vraagt aan de ouderen van het gasthuis Dreijeroord of ze wel eens van die zanger gehoord hebben.” De meeste bewoners waren al puber, toen de Amerikaanse zanger nog in de luiers liep.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden