Onlangs was de herstart. Binnen afzienbare tijd hopen de Renkumers het nieuwe schuurtje in gebruik te kunnen nemen. Foto: gertbudding.nl
Onlangs was de herstart. Binnen afzienbare tijd hopen de Renkumers het nieuwe schuurtje in gebruik te kunnen nemen. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

Herstart herstel schuurtjes in Renkum

RENKUM - Al zeker twintig jaar klaagden tien bewoners aan de Brinkweg in Renkum over hun verzakte schuurtjes, met gevaarlijke situaties. Die stenen schuurtjes zijn gebouwd op een voormalige vuilnisbelt, beter bekend als het ‘Gat van Peelen’. Diverse schuurtjes waren zeker dertig centimeter verzakt. De bewoners werden van het kastje naar de muur gestuurd om de verantwoordelijke instantie, voor vergoeding, op te sporen. Na lang touwtrekken tussen de aannemer en gemeente Renkum, destijds opdrachtgever, hakte burgemeester Agnes Schaap de knoop door. De gemeente vergoedde de nieuwbouw van de schuurtjes. Ook het riool voor de woningen moest worden hersteld. Een aannemer had de fundering van de schuurtjes niet haaks op de gevel gelegd, ongeveer dertig centimeter uit het lood. De bouw werd voor onbepaalde tijd stilgelegd. Opnieuw: wie was verantwoordelijk. “Daar werden we radeloos van”, vertelt bewoner Harry van der Kolk die zijn fietsen in een geplaatste container moet plaatsen. “Daar gaan we weer, dacht ik. Burgemeester Schaap dacht met ons mee en kwam zelfs met bloemen om de omstandigheden enigszins te verzachten. Prachtig gebaar.” Onlangs was de herstart. Binnen afzienbare tijd hopen de Renkumers het nieuwe schuurtje in gebruik te kunnen nemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden