Joop en Karin Cobussen hebben de beslissing genomen om hun bloeiende praktijk 'Fysio Team Renkum Joop Cobussen' over te gaan dragen.
Joop en Karin Cobussen hebben de beslissing genomen om hun bloeiende praktijk 'Fysio Team Renkum Joop Cobussen' over te gaan dragen. (Foto: Dick Martens)

Fysio Team Renkum Joop Cobussen in nieuwe handen

Joop en Karin Cobussen trekken deur achter zich dicht

Door Dick Martens

Elke beroepsgroep heeft zijn geschiedenis. De fysiotherapie zoals wij die nu kennen zeker ook. Blessures en blessurepreventie, wie had daarvan ruim 35 geleden kunnen denken, dat hiervoor complete praktijken en specialisten voor zouden gaan komen. Renkumer Joop Cobussen was in dat opzicht zeker een van de pioniers. Zijn onvoorwaardelijke passie voor ‘het vak’ leverde hem een bloeiende praktijk op, waarvan hij echter de deur binnenkort definitief achter zich gaat sluiten. Samen met zijn vrouw Karin vindt hij het welletjes. Hij wordt ZZP’er overigens nog wel in zijn vakgebied.

RENKUM - Cobussen startte zijn praktijk voor fysiotherapie 35 Jaar geleden in Heelsum, in een garage in de tuin van zijn zus, die werd omgetoverd tot een voor die tijd moderne praktijk. Daarnaast was hij fysiotherapeut van de toenmalige profclub FC Wageningen. ,,De FC was een noodlijdende club, een vetpot was het dus allerminst, wel een mooie opstap naar een eigen praktijk. De garage in de tuin van zijn zus werd omgebouwd tot een voor die tijd moderne praktijk. De bedoeling was daar een paar jaar te blijven zitten, maar het werden er uiteindelijk veertien. Voordat Cobussen naar de huidige locatie aan de Renkumse Industrieweg vertrok, werden er nog 'locatie-uitstapjes' naar onder andere Sportcentrum Papendal en in de Sportschool van Henk Sjabbens gemaakt. ,,De verhuizing, rond de eeuwwisseling, naar de Industrieweg was een spannende, maar ook een gok. Maar er waren daar wel veel meer mogelijkheden, met trainingsruimtes in en om het gebouw. En Karin begon er haar schoonheidssalon." Het was voor het avontuurlijke duo een drukke tijd, waarbij 'Nee verkopen' niet in hun vocabulaire voorkwam. Maar de inspanningen betaalden zich uit. ,,Ik volgde cursussen en extra scholing, waarbij de sport- en de orthopedische manuele therapie speerpunten waren. Inmiddels kreeg ik meer en meer overeenkomsten met zorgverzekeraars aangeboden. Daarom was het mooi, dat ik ook meer ruimte beschikbaar kreeg. Na een forse verbouwing werd de trainingsruimte uitgebreid naar 180 m2. De groei betekende ook meer personeel en kwam Karin, als eerste aanspreekpunt, full time in de zaak."

Kwaliteit en aandacht voor de patiënten waren de drijfveren van de bloeiende praktijk. ,,We kijken dan ook terug op een prachtige tijd, waarin we samen met ons personeel een mooi bedrijf hebben opgezet. Mardy Schaars en Yoran van Grootveld gaan de praktijk nu voortzetten en genieten daarbij ons volste vertrouwen. Helemaal stoppen is er niet bij, ik blijf wel in 'het vak'." Op vrijdag 3 juli komt er nog 'een 1 ½ meter afscheidsmoment'. ,,Van 13.00 tot 17.00 uur stellen wij (ex) patiënten en belangstellenden in de gelegenheid om 'op gepaste afstand ons de hand te schudden' en kennis te maken met Mardy en Yoran." Hoewel beiden er wel tegenop zagen om de deur definitief achter zich dicht te trekken, hebben ze het nu een plek gegeven en gaan ze zich richten op nieuwe uitdagingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden