Het Renkumse Veer gaat dit seizoen niet in de vaart. Foto: gertbudding.nl
Het Renkumse Veer gaat dit seizoen niet in de vaart. Foto: gertbudding.nl (Foto: )

Dit seizoen blijft het Renkumse veer aan wal

Door Gert Budding

Bas van den Berg, voorzitter winkeliersvereniging Renkum Centrum, is behoorlijk ontstemd over het feit dat Uit@Waarde het Renkumse Veer niet laat varen. De veerpont Doorwerth-Driel ging wel in de vaart. Van den Berg berispt de willekeur van de overkoepelde organisatie dat meerdere pontjes in beheer heeft.

RENKUM - Juist met de nieuwe fietsroutekaart van Renkum Leeft slingerend door de gemeente Renkum, dacht de winkeliersvereniging een sterke toeristische troef in handen te hebben om de Dorpsstraat, het winkelcentrum, op de kaart te zetten. Het Renkumse Veer zou daarin een voorname schakel gaan vormen.

Bas van den Berg benaderde Uit@waarde telefonisch om ook de veerpont in Renkum te laten varen. Hij diende geen officieel verzoek in, maar kreeg telefonisch te horen dat de vaart tussen Renkum en Heteren niet door gaat.

“Zij vertelde mij dat zeventig procent van de schippers tot de risicogroep behoort in het coronaverhaal, en da ze het niet aandurfde om te gaan varen. Dat begrijp ik. Maar in mijn ogen moet Uit@waarde dat per ‘locatie’ bepalen. De pont in Renkum is puur toeristisch en kan maximaal twaalf personen per keer overzetten. Uit@waarde vreesde ook dat mensen ongeduldig zou worden als ze eventueel tien minuten moeten wachten. Dat vind ik onzin, het zijn toeristen die best wel even willen wacht”, zegt Bas van den Berg.

“Frans Claassen durfde het aan, wel onder bepaalde restricties, aantal personen. Ik vind dat Uit@waarde de winkeliers in Renkum dupeert maar liet de pont een paar kilometer oostwaarts, in Doorwerth, wel in de vaart gaan. Ja, ik heb er een hard hoofd in dat de pont in Renkum zal gaan varen dit seizoen.”

Kijk voor meer informatie op de website.

https://www.uiterwaarde.nl/pontjes/renkum-heteren

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden