Activiteiten Airborne dit jaar op kleine schaal

Vorig jaar stonden we in onze gemeente massaal stil bij de 75ste herdenking van Operation Market Garden. Gemeente Renkum was het middelpunt van deze slag in 1944.

REGIO - Dit jaar herdenken wij 75 jaar vrijheid op een ingetogen manier vanwege de coronapandemie. Er zijn dit jaar geen grote herdenkingsbijeenkomsten. De herdenkingen, zoals de herdenking op de Airborne begraafplaats en de kransleggingen, vinden in aangepaste vorm en op uitnodiging plaats. Ook de Poolse en Britse veteranen zullen dit jaar niet aanwezig zijn.

De Airborne Wandeltocht gaat dit jaar niet door, evenals de Renkum Airborne en de Airborne Taptoe Oosterbeek. Wel gaat de White Ribbon Mile in aangepaste vorm en op uitnodiging door. De White Ribbon Mile is een korte wandeling door de uiterwaarden bij de Oude Kerk in Oosterbeek naar het herdenkingsmonument aan de Rijn.

Om toch met elkaar stil te staan bij hen die vochten in de Slag om Arnhem, roepen we inwoners op om de Airborne vlag te hijsen vanaf 1 tot en met 27 september en een bloem te leggen bij één van de Airborne monumenten, vanaf 17 september. De Airborne vlag is te koop via www.vlaggenhandel.nl en bij lokale ondernemers.

De laatste informatie over de herdenkingsmaand en een kalender van kleinschalige activiteiten is te vinden op:www.gelderlandherdenkt.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden