Beachvolleybaltoppers Reinder Nummerdor (links) en Yorick de Groot gaven de Nuovo-jeugd en Toesj-introducees een geslaagde clinic.
Beachvolleybaltoppers Reinder Nummerdor (links) en Yorick de Groot gaven de Nuovo-jeugd en Toesj-introducees een geslaagde clinic. (Foto: Dick Martens)

Nuovo-jeugd leert en geniet van beachvolleybaltoppers

Voorzitter Kalkman: 'Nuovo kan zeker nog leden gebruiken'

Dick Martens

Bij beachvolleyballen dwalen je gedachten al snel af naar fraaie stranden, wuivende palmen en vooral veel zon. Maar als al die ingrediënten door het wisselende Hollandse weer even niet voorhanden zijn, dan kan er toch nog volop genoten worden van die sport. Dat bewezen ruim 20 deelnemers aan de door volleybalvereniging Nuovo, in nauwe samenwerking met de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo), georganiseerde clinic. Zij leerden zicht- en hoorbaar op de fraaie Beach locatie op de Oosterbeekse Bilderberg van de beachvolleybaltoppers Reinder Nummerdor en Yorick de Groot, die dat ook erg waardeerden.

OOSTERBEEK - Nummerdor en de Groot worden hartelijk opgevangen door Nuovo-voorzitter Ineke Kalkman, die zich tegenover het beachduo verontschuldigd voor de weersomstandigheden, maar krijgt al direct de bevestiging, dat het humeur en enthousiasme van beiden daar absoluut niet onder zal lijden. Dat blijkt al direct. Terwijl het merendeel van de deelnemers nog even wat beschutting zoekt onder het afdak naast de drie Beach velden, worden zij ‘dringend, maar vriendelijk’ verzocht om met de voetjes in het zand te komen staan, want daar zal de inhoud van de clinic worden duidelijk gemaakt. De jeugd, waarvan ook een aantal leden van volleybalvereniging Toesj uit Heteren, is al snel onder de indruk van de Nederlandse beachvolleybaltoppers. En toppers zijn het zeker. Nummerdor (43) deed maar liefst vijf keer mee aan de Olympische Spelen. Twee keer als volleyballer en als aanvoerder van het nationale team en drie keer als beachvolleyballer, waarbij een gevreesd en succesvol duo vormde met Richard Schuil en later met Christiaan Varenhorst. Inmiddels is hij assistent-bondscoach van de beachvolleyballers, waar hij onder andere zijn kompaan tijdens de clinic, Yorick de Groot onder zijn hoede heeft. Het 20-jarig talent kwam in de afgelopen jaren uit in de Eredivisie Volleybal voor Sliedrecht Sport en combineerde dat met beachvolleybal. Omdat hij in beide sporten op hoog niveau acteert, werd de combinatie steeds moeilijker te maken. De Groot sluit nu volledig aan bij de herenselecties van Beachvolleybal Team Nederland.

'Puberende meiden'

Het duo maakt de jeugd met de minuut enthousiaster. Complimenteert en corrigeert waar nodig. Dat tot genoegen van voorzitter Kalkman. ,,Gaaf om te zien, dat de opkomst, ondanks het weer prima is en er ook nog zo enthousiast wordt meegedaan.” Dat bevestigt Nummerdor later ook: ,,Het merendeel zijn ‘puberende meiden’, maar ze deden geweldig hun best. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt.” Puberende meiden, maar ook jongens en aanvulling voor onder andere de damesteams kan Nuovo ook nog wel gebruiken. ,,Heel graag zelfs”, bevestigt Kalkman. ,,In dat kader werken we ook samen met Toesj. Ook zij hebben in sommige teams problemen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via onze site: www.nuovovolleybal.nl."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden