Schrijver Anne van Doorn
Schrijver Anne van Doorn eigen foto

Oosterbeek in spannende verhalenbundel

22 oktober 2021 om 20:05 Lokaal Deel je nieuws

Bij uitgeverij E-Pulp Publishers is de verhalenbundel ‘Meer mysteries voor Robbie Corbijn’ van detectiveschrijver Anne van Doorn uitgekomen. In deze bundel komen de Leidse speurneuzen Robbie Corbijn en Lowina de Jong tien keer in actie om lastige mysteries op te lossen. Onder andere ook in Oosterbeek!

In een van de verhalen in ‘Meer mysteries voor Robbie Corbijn’ draait het om de mysterieuze gebeurtenissen in en rond de Alpenroos, een chalet met een duister verleden. In de Tweede Wereldoorlog waren er Duitse soldaten ondergebracht. Een van hen stierf aan zijn verwondering tijdens Operatie Market Garden en sprak een vloek over de Alpenroos uit. Het lijkt erop dat hij is teruggekeerd om de huidige bewoners de stuipen op het lijf te jagen. Of wordt het gezin belaagd door een wraaklustige ex?

De verhalenbundel van Anne van Doorn biedt lezers veel variatie: in Hoenderloo woont een IT-ondernemer die zijn vriendin en zoontje heeft verstoten. Wat bezielt de man? Hij komt al wekenlang niet van zijn landgoed af, verlaat zelfs zijn huis niet. En in museum De Catharina Hof in Gouda is een schilderij van Jan Steen, ter waarde van een half miljoen euro, gestolen. Het lijkt erop dat een voormalig conservator in de diefstal een sleutelrol had, tot consternatie van zijn dochter. Deze en nog zeven mysteries houden de lezer moeiteloos in de ban.

Anne van Doorn debuteerde in mei 2017 met de detectiveroman ‘De ouders keerden niet terug’ waarin Robbie & Lowina een tien jaar oude vermissing proberen op te lossen. Sindsdien zijn er nog twee detectiveromans en een verhalenbundel uitgekomen. Met deze serie trekt Anne ook internationaal de aandacht. Het Amerikaanse tijdschrift Ellery Queen Mystery Magazine publiceerde in 2019 ‘The Poet who locked himself in’ dat door de lezers enthousiast werd ontvangen. Een ander verhaal zullen de Amerikanen komend jaar publiceren.

Anne van Doorn | Meer mysteries voor Robbie Corbijn | verhalenbundel (detective/thriller) | 256 blz. | 17,95 euro | Meer informatie: www.annevandoorn.be

advertentie
advertentie