Loek Gorris
Loek Gorris Loek Gorris

Maak van je tuin een natuurlijk paradijs, met eco-hovenier Loek Gorris

18 maart 2022 om 12:34 Lokaal Deel je nieuws

Als je bij een duurzame tuin denkt dat je de hele dag onkruid aan het wieden bent, heb je het mis. Een duurzame tuin is juist heel onderhoudsvriendelijk en hoeft niet veel te kosten. Expert op het gebied van milieubewust tuinieren Loek Gorris, vertelt dinsdag 19 april in de Bibliotheek Oosterbeek alles over duurzaam tuinieren. Welke planten zijn juist wel of niet geschikt? Wat is een gelaagde begroeiing, gezonde bemesting, permacultuur en wat zijn geschikte onderhoudsproducten? Heb je geen tuin, ook op je balkon kun je mooie plantenbakken inrichten waar vlinders en insecten op af komen. Zo maken we onze woonomgeving en de wereld allemaal een beetje mooier, kleurrijker en gezonder!

Over Loek Gorris

Duurzaam hovenier Loek Gorris heeft altijd dichtbij de natuur gestaan. Van jongs af aan was hij veel te vinden in de natuur, druk in de weer met planten en dieren. Gaandeweg ontstond zijn duurzame hoveniersbedrijf Eco Care Gorris. Eco Care viel verschillende keren in de prijzen voor het aanleggen van de meest duurzame tuin. ‘Juist door in te spelen op de grillen van de natuur wordt je tuin een feest voor mens, dier en plant!’ Loek wil zijn enorme kennis over alternatief tuinieren graag overdragen, zodat een natuurlijke, gezonde, geurende en kleurende tuin (of balkon) voor iederéén te realiseren is.

Bijeenkomst bijwonen?

Deze bijeenkomst is op dinsdag 19 april van 19.30 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Oosterbeek. Entree: € 5,00 voor leden van de bibliotheek, € 7,50 voor niet-leden, plusabonnementhouders: gratis. Reserveren kan via de Bibliotheek Oosterbeek of via www.bibliotheekveluwezoom.nl/thema.

Themaprogramma duurzaamheid

Duurzaamheid is een breed begrip. Een actueel onderwerp dat in Den Haag, in Brussel én wereldwijd hoog op de agenda staat. Maar wat kun je er zélf eigenlijk mee? Dicht bij huis en in je eígen leven? Welke praktische voorbeelden van buurtgenoten, lokale initiatieven en organisaties inspireren jou om de wereld een beetje mooier te maken?

De Bibliotheek Veluwezoom informeert en inspireert je t/m mei 2022 met een gevarieerd programma voor iedereen die duurzamer wil leven rondom huis en tuin. Met (onder meer) een duurzaamheidsmarkt, tips om je tuin te vergroenen, om vitaal en gezond te blijven, verspilling tegen te gaan én met de bekende specialisten op gebied van weer, klimaat en duurzaamheid Margot Ribberink en Reinier van den Berg!

advertentie
advertentie