v.l.n.r. Tim Joosten, David van der Zande (Leerlingen OBC Bemmel) en journalist/verslaggever Hans Schmeinck
v.l.n.r. Tim Joosten, David van der Zande (Leerlingen OBC Bemmel) en journalist/verslaggever Hans Schmeinck Organisatie Betuwe On Stage

Opening Doe Dag Betuwe On Stage bij OBC Huissen

24 maart 2022 om 16:42 Lokaal Deel je nieuws

Op donderdagochtend 24 maart werd op OBC Huissen de Doe Dag van Betuwe On Stage officieel geopend door wethouder Johan Sluiter van de gemeente Lingewaard. Tijdens de Doe Dag bezoeken ruim 750 leerlingen van de scholen Citadel College, OBC Bemmel, OBC Elst, OBC Huissen en HPC Zetten zo’n 120 bedrijven in de gemeente Overbetuwe en Lingewaard.

Op OBC Huissen was Hans Schmeinck als beroepsbeoefenaar aanwezig. leerlingen Tim Joosten (links op de foto) en David van der Zande (rechts op de foto) mochten een dagdeel proeven van het beroep journalist/verslaggever.

Tim en David hadden vervolgens vragen voorbereid voor de wethouder, Patrick Vreeman (directeur OBC Huissen) en Eric van der Klei (projectleider Betuwe On Stage). Voor beide leerlingen van OBC Bemmel is journalistiek één van hun droomberoepen dus zij gingen hier natuurlijk helemaal in op. ’s Middags hadden Tim en David nog afspraken bij fysiopunt en buurtzorg.

De afspraken voor de Doe Dag van Betuwe On Stage zijn dit jaar gemaakt via digimatch. Jongeren maakten via deze onlinemogelijkheid een match door middel van het schrijven van een motivatietekst naar bedrijven. Vanwege corona kon namelijk het jaarlijkse beroepenfeest in Pathé helaas niet doorgaan. Ondanks dat de organisatie blij was met een alternatief gaven zij aan dat er niets boven een fysiek beroepenfeest gaat, waarbij de jongeren in het zonnetje worden gezet door een warm welkom op de rode loper. Hopelijk kunnen zij daar volgend schooljaar weer schitteren.

v.l.n.r. Tim Joosten (leerling OBC Bemmel), Patrick Vreeman (directeur OBC Huissen), David van der Zande (Leerling OBC Bemmel), Johan Sluiter (wethouder gemeente Lingewaard) en Eric van der Klei (projectleider Betuwe On Stage)
advertentie
advertentie