Schoonmaken monument Doorwerth
Schoonmaken monument Doorwerth Henk van Loenen

Samen oorlogsslachtoffers herdenken op 4 mei in Heveadorp en Doorwerth

Lokaal Deel je nieuws

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei worden oorlogsslachtoffers herdacht bij monumenten in Doorwerth en Heveadorp. De herdenkingsplechtigheid start bij het monument op de hoek van de Beeklaan en de Noorderlaan in Heveadorp. Na een stille tocht vindt het tweede deel van de herdenking plaats bij het monument aan het Van der Molenplein in Doorwerth.

De herdenking start om 19.50 uur in Heveadorp. Daar draagt een inwoner een gedicht voor en is gelegenheid om bloemen te leggen voor wie wil. Daarna wordt in stilte van Heveadorp naar Doorwerth gelopen over de Seelbeeckweg. De herdenking in Doorwerth start om 19.30 uur.

Bij het monument aan het Van der Molenplein volgt een toespraak van gemeenteraadslid Daniëlle van Bentum en een vertelling over de oorlog door Suzan van Loenen. Mannenzangvereniging M.I.O. onder leiding van Simon de Jong verzorgt tijdens deze herdenking enkele muzikale momenten. Ook zijn leerlingen van basisschool De Atlas in Doorwerth aanwezig. Zij maakten het monument aan het Van der Molenplein dit jaar schoon voorafgaand aan de herdenking.

Na het traditionele luiden van de klok klinkt het taptoesignaal, gevolgd door twee minuten stilte. In deze stilte herdenken wij in heel Nederland allen, zowel burgers als militairen, die waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

De herdenking wordt afgesloten met het hijsen van de vlag, het zingen van het Wilhelmus en de kranslegging door verschillende instanties en organisaties. Ook is er gelegenheid voor belangstellenden om ter nagedachtenis bloemen te leggen bij het monument.

Het programma in het kort:
- 19.15 uur: start herdenking Heveadorp
- 19.30 uur: vervolg herdenking Doorwerth
- 20.15 uur: afronding

Monument Van Der Molenplein
advertentie
advertentie