Een heus festival in Doorwerth, het DorenFest!

Lokaal Deel je nieuws

Voor veel inwoners van Doorwerth en Heveadorp is het een lang gekoesterde wens; een bruisend hart in het dorp. Een hart waar het goed is om elkaar tegen te komen, om een praatje met elkaar te maken, om op een bankje van het zonnetje te genieten.

In de afgelopen jaren heeft een groep enthousiastste inwoners een Masterplan ontwikkeld dat door de gemeente nu wordt uitgevoerd. Maar bakstenen vormen niet alléén een bruisend hart. Er moeten ook activiteiten ontplooid worden.

Een werkgroep had het idee om met financiële steun van de provincie Gelderland een “ontmoetingsfeest” te organiseren. Een feest waarvoor alle inwoners, ondernemers en verenigingen uit Doorwerth en Heveadorp worden uitgenodigd om met elkaar kennis te maken. Maar toen sloeg Corona toe en de werkgroep heeft twee jaar lang moeten wachten voordat het echt kon. En nu is het zo ver.

Onder professionele begeleiding van Robin Hagen (evenementenmanager van o.a. Living Statues) is de werkgroep aan de slag gegaan. “Een gedreven team, met aansluiting van ‘Ons Middelpunt’, de Kerngroep, het POP-UPplein en de winkeliersvereniging is volop bezig met de voorbereidingen.” aldus Robin Hagen, die zelf inwoner is van Doorwerth. “Met zoveel mogelijk plaatselijke organisaties proberen we het op te zetten, zoals DJ’s, Bands, ondernemers als sponsoren en de verenigingen. Alle verenigingen worden binnenkort uitgenodigd om tijdens het festival in een marktkraam hun activiteiten aan de man te brengen, zodat inwoners te weten komen wat er allemaal speelt in onze mooie dorpen. Een ontmoetingsfeest met muziek, eten en drinken, met deze allure wordt al gauw een festival. En toen was de stap klein naar het DorenFest.”

In de zomer wordt er hard gewerkt, in september is het de Airborne-maand, dus op 1 oktober 2022 wordt het DorenFest gehouden op het POP-UPplein en omgeving, vanaf 14.00 uur tot 22.00 uur. Het DorenFest is bestemd voor alle inwoners, jong en oud. En de toegang is gratis, want de kosten worden gedekt door de Provinciale subsidie en door Sponsors.

Daarnaast kan de werkgroep nog wel enkele leden gebruiken. Als inwoners zich geroepen voelen voor een taakje in de PR of in de coördinatie, dan kunnen ze zich melden. Maar ook helpende handen voor het plaatsen van hekken, hijsen van vlaggen  of controle op het luchtkasteel zijn welkom. Bel dan 06-52010337.

zaterdag 1 oktober 2022: DorenFest