Grafheuvels op de Veluwe
Grafheuvels op de Veluwe Eva Kaptijn

Onderzoek naar informatievoorziening over Veluws erfgoed

Lokaal Deel je nieuws

In de laatste jaren worden er steeds meer prehistorische grafheuvels ontdekt op de Veluwe. Soms verstopt in het bos, maar soms ook vlak naast de wandelpaden. Deze grafmonumenten zijn vaak onopvallend voor wandelaars en bezoekers. Zo lopen veel mensen er aan voorbij zonder te weten wat er ligt. Met uw ervaringen kunt u meehelpen aan een onderzoek naar de zichtbaarheid van dit unieke cultuurhistorische erfgoed!

Onderzoek

Ik ben Marieke van Bommel en vanuit mijn stage bij Erfgoed Gelderland onderzoek ik de mate waarin informatieborden (en andere informatievoorzieningen) over prehistorische grafheuvels de bezoekerservaring van een gebied beïnvloeden. Door middel van een enquête vergelijk ik twee gebieden met grafheuvels op de Zuid-Veluwe: landgoed Warnsborn in Arnhem en het Renkums Beekdal. Hiermee hoop ik een beter beeld te schetsen van de invloed van (historische) informatieborden op de ervaring van de bezoeker.

Enquête

Het invullen van de enquête duurt slechts 5 minuten. De vragen gaan vooral over de invloed en het bereik van informatieborden in het Renkums Beekdal en Landgoed Warnsborn. Deze kan worden ingevuld door iedereen die wel eens in het Renkums Beekdal of op Landgoed Warnsborn is geweest. Uw hulp is heel waardevol voor mijn onderzoek.

Vul hier de enquête in!

Link naar de enquête: https://bit.ly/3PsFA0K