Alles in de eventzaal van Papendal staat klaar om de beroepsbeoefenaren, leerlingen en matchmakers te ontvangen voor het Beroepenfeest Betuwe On Stage!
Alles in de eventzaal van Papendal staat klaar om de beroepsbeoefenaren, leerlingen en matchmakers te ontvangen voor het Beroepenfeest Betuwe On Stage! Betuwe On Stage

Succesvolle editie Beroepenfeest Betuwe On Stage op Papendal

16 maart 2023 om 13:01 Lokaal Deel je nieuws

Op donderdag 9 maart kregen ruim 700 vmbo-leerlingen van OBC Elst, OBC Bemmel, OBC Huissen, HPC Zetten en het Citadel College een groots onthaal tijdens het Beroepenfeest Betuwe On Stage. Via een rode loper, met muziek en onder luid applaus kwamen de leerlingen de eventzaal van Papendal binnen. De leerlingen spraken hier met een groot aantal beroepsbeoefenaren. Dit geeft hen een beter beeld van het beroepenveld en draagt bij aan het opbouwen van hun netwerk. Als het klikte dan maakten het bedrijf en de leerling een ‘match’. Vervolgens gaan de leerlingen tijdens de Doe Dag op 23 maart 2023 nog op bedrijfsbezoek.

Betuwe On Stage is een project voor vmbo-leerlingen, bestaande uit trainingen op school, een Beroepenfeest en een Doe Dag. Tijdens de Doe Dag maken leerlingen kennis met twee beroepen van de beroepsbeoefenaren waarmee ze op het beroepenfeest een match hebben gemaakt. 

De organisatie van Betuwe On Stage kijkt terug op een zeer geslaagd Beroepenfeest. “Het was fijn dat het feest, na twee corona-edities, weer fysiek kon plaatsvinden en dat er zoveel betrokken organisaties uit de regio een mooie bijdrage hebben geleverd. Het Beroepenfeest heeft de leerlingen geholpen om te ontdekten welke beroepen zij later kunnen uitoefenen. Nu op naar de Doe Dag waar zij dit ook daadwerkelijk gaan ervaren!” aldus de projectleiding van Betuwe On Stage.

In totaal deden, met veel enthousiasme, ruim 200 beroepsbeoefenaren van 100 verschillende bedrijven uit de regio mee. Inmiddels zijn er 1.300 matches gemaakt voor de Doe dag. Een bassischool uit Bemmel, die voor de eerste keer deelnam, is enorm enthousiast over het Beroepenfeest. “Wij vonden het echt supertof om aan Betuwe On Stage te mogen meewerken. We zijn met veel enthousiaste leerlingen in contact gekomen. Met 48 matches kijken wij uit naar de Doe Dag. Ook volgend jaar nemen we graag weer deel!”

Meer informatie over Betuwe On Stage is te vinden op www.betuweonstage.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie