Afbeelding
mundikat

Kattenshow 8 en 9 april 2023 Hanzehal Zutphen

30 maart 2023 om 11:08 Lokaal Deel je nieuws

Onze shows zijn per definitie internationaal en trekken veelal deelnemers uit de buurlanden. 

Tijdens de tentoonstelling kunt u katten bewonderen van vele verschillende rassen, van bolle Brit tot een schitterende elegante Siamees. Ze zijn er allemaal, wij ontvangen deelnemers van heinde en ver. 

‘s Morgens vindt de reguliere keuring plaats, tijdens deze keuring worden de Best In Variëteit (BIV) katten genomineerd. Uit deze selectie van deze mooie katten komen uiteindelijk de Best in show (NOM) winnaars voort. Het aanwezige publiek kan dit van dichtbij meemaken en luisteren naar de uitleg van een internationale keurmeester. Een ervaring op zich! Elk kat is uniek en dus is ook elke keuring uniek. De genomineerde katten nemen het ’s middags tegen elkaar op in een spectaculaire finaleronde genaamd Best in Show. 

Ze worden daarbij in kleine groepen één voor één gepresenteerd aan de keurmeesters, die uiteindelijk de best in show katten uitkiezen. Het hoogtepunt van de showdag voor zowel deelnemers als publiek! Maar daar stopt het niet mee. 

Naast het bewonderen van de prachtige rassen en het bijwonen van de boeiende keuringen, biedt de show ook veel shop plezier. Vele nationale en internationale standhouders heten iedereen welkom. Voeding, speeltjes, mandjes, dekentjes, te veel om op te noemen; zolang het ook maar iets met de kat te maken heeft, kunnen mensen bij de standhouders terecht voor deskundig advies. Mundikat organiseert ook een loterij met schitterende prijzen.

Wil je iets meer weten over een bepaald ras? Hoe zijn de rassen tot stand gekomen? Hoe ontstaan de diverse kleuren? Voor al deze vragen kunnen bezoekers terecht bij de infostand van Mundikat, waar ook de lootjes te verkrijgen zijn. 

Bezoekers zijn van harte welkom van 09.30 uur tot 16.30 uur. Voor meer info kunt u een kijkje nemen op onze site: www.mundikat.nl of bezoek ons op facebook.

advertentie
advertentie