Afbeelding

Bollen voor boeken

17 oktober 2021 om 09:55 Overig

OOSTERBEEK De afgelopen weken hebben de leerlingen van de Paasbergschool in Oosterbeek geld ingezameld voor een prachtig doel: Nieuwe boeken in de schoolbibliotheek.

Dit schooljaar werken we als school o.a. aan het vergroten van het leesplezier voor leerlingen via List! Minilessen, boekpromoties, lekker vaak naar de bieb, hulp bij het zoeken naar het goede boek is allemaal in gang gezet in de groepen maar we hadden en hebben de wens om onze schoolbibliotheek flink uit te breiden en te verplaatsen. Van de zolder in het hoofdgebouw naar 2 prachtige bibliotheken in de kleine Paasberg en in het hoofdgebouw.

Om dit te realiseren hebben we samen met het bedrijf “Mijn school in bloei” een tulpenbolactie opgezet. Van alle zakjes met bollen die verkocht werden door de kinderen, ging de helft van de omzet naar onze school. Met de opbrengst worden binnenkort nieuwe leesboeken, informatieboeken en overige boeken gekocht. Dit alles om het leesplezier én het aantal leeskilometers te vergroten.

Dit heeft onze school in totaal: €3867,50 opgeleverd aan geld voor nieuwe boeken. Leerkrachten zullen samen met ouders en hulp van de bibliotheek Oosterbeek en boekhandel Meijers & Siegers ontzettend veel mooie, nieuwe boeken aanschaffen!

Tevens zullen we in het voorjaar nogmaals een actie (wellicht een kleedjesmarkt of sponsorloop) organiseren om nog meer geld op te halen voor boeken.

advertentie
advertentie