Afbeelding

Peace Poster Contest 2021

22 november 2021 om 22:14 Overig

REGIO Lions Clubs International heeft dit jaar weer de ‘Peace Poster Contest’ georganiseerd, een tekenwedstrijd voor kinderen over de gehele wereld. Honderdduizenden kinderen, in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar tekenden dit jaar met als thema ‘We zijn allemaal verbonden’.

Lionsclub Renkum-Airborne organiseert jaarlijks deze tekenwedstrijd in de gemeente Renkum waaraan dit jaar tien scholen hebben deelgenomen. Het is inmiddels uitgegroeid tot een bekende happening bij leerkrachten en leerlingen op de basisscholen. Per school wordt één leerling genomineerd die de mooiste tekening heeft gemaakt. De winnaars zijn gekozen door een jury, met medewerking van Petra Hartman, kunstenares in Oosterbeek. Voor de officiële prijsuitreiking zijn op donderdag 11 november de winnaars van de eerste, tweede en derde prijs buiten op het schoolplein in het zonnetje gezet.

De eerste prijs is gewonnen door Joshua van den Bosch (11) van basisschool De Atlas in Renkum. Joshua maakte indruk op de jury met zijn kleurrijke tekening die goed aansloot bij het thema. Met zijn winnende tekening maakt hij kans om, na een districts- en een landelijke ronde, mee te dingen naar de eerste prijs van de wereld: een reis naar New York en een geldbedrag van 5000 dollar. De tweede prijs ging naar Hidde Rutjes van Basisschool de Paasberg in Oosterbeek de derde prijs was voor Mirjam Wassenaar van Prinses Beatrixschool in Renkum.

advertentie
advertentie