Rob Smit nam na een dienstveband van 50 jaar afscheid als gemeentebode. Uit handen van burgemeester Agnes Schaap ontving hij de Koninklijk Onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’.
Rob Smit nam na een dienstveband van 50 jaar afscheid als gemeentebode. Uit handen van burgemeester Agnes Schaap ontving hij de Koninklijk Onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’. berrydereusfotografie.nl

Gemeentebode Rob Smit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

27 november 2021 om 11:12 Overig

OOSTERBEEK Gemeentebode Rob Smit nam op 24 november na vijftig jaar in dienst te zijn bij de gemeente Renkum afscheid van zijn gemeente Renkum. Dit deed hij tijdens de vergadering van de gemeenteraad.

Op 3 november 1971, nog net geen zeventien jaar oud, trad de heer Smit in dienst bij de gemeente Renkum. Hij begon als leerling-tekenaar ter secretarie op de afdeling Drukkerij. In zijn loopbaan, altijd in dienst van de gemeente Renkum, heeft de heer Smit verschillende functies uitgeoefend zoals klerk A, offset drukker en servicemedewerker facilitaire dienst. Vanaf 1997 is hij benoemd tot gemeentebode en in deze functie gaat de heer Smit met zijn welverdiende pensioen!

Een 50 jarige dienstverband, een enorme mijlpaal!

Vanwege al zijn verdiensten met altijd optimale inzet, mocht burgemeester Agnes Schaap, namens de Koning, de heer Rob Smit benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gemeentebode Rob Smit de bode met baard én altijd een lach op zijn gezicht. Zeer behulpzaam, gastvrij en heel handig. Deze onmisbare kwaliteiten heeft de heer Rob Smit vijftig jaar ingezet voor de gemeente Renkum. Ondersteuning en hulp bij alles wat er op een dag en avond op het gemeentehuis in Renkum plaats vindt. Extra printwerk nodig? Geen probleem bode Rob Smit regelt het, een ondersteund praatje voor je in het voorbijgaan in het gemeentehuis, gemeentebode Rob Smit biedt een luisterend oor Gemeentebode Rob Smit is als smeerolie voor de organisatie!

In zijn vrije tijd zet hij zich belangeloos in voor de Oosterbeekse gemeenschap. Bijvoorbeeld, sinds 1983 is de heer Smit actief voor de Stichting Heemkunde gemeente Renkum. Van het verlenen van toegang tot aan archief- en kopieerwerk. De Stichting kan op hem rekenen.

De Oranjevereniging in Oosterbeek kan ook op zijn inzet rekenen. De vereniging kon altijd een beroep op hem doen, het talent om onverwachte gebeurtenissen op te lossen en een goede afloop te geven kenmerkt de heer Smit. Een veelzijdige aanpakker!

Tussen 1978 en ongeveer 2004 heeft hij zich als persfotograaf ingezet voor de weekkrant Hoog en Laag. Foto ’s van de Airborne herdenkingen of andere (plechtige) momenten heeft hij gemaakt, ook hier heeft de heer Smit zijn aanpakmentaliteit laten zien.

Een zeer gewaarde collega met een enorme professionele inzet, in zijn werkzame- én zeker ook privéleven. De collega’s van de gemeente Renkum zullen hem zeker missen.

advertentie
advertentie