De scheidende Sadik Urün met de dochter van Ed en Chantal Gerrist, Jolien, op zijn schoot
De scheidende Sadik Urün met de dochter van Ed en Chantal Gerrist, Jolien, op zijn schoot gertbudding.nl

Sadik Urün neemt afscheid van De Citadel

11 mei 2022 om 21:51 Overig

RENKUM Sadik Urün heeft zich 22 jaar hartstochtelijk ingezet om cafetaria De Citadel de professionele vorm te geven die hij voor ogen had. Zondag 1 mei heeft hij zijn succesvolle cafetaria aan de Kerkstraat in Renkum overgedragen aan Edwin Gerrist en zijn vrouw Chantal. Het echtpaar is vanaf de oprichting mede het visitekaartje van de eetgelegenheid.
 

Gert Budding

“Natuurlijk raakt het me in het hart”, zegt Urün. “Het doet me pijn afscheid te nemen van de zaak”, vertelt hij en raakt lichtelijk geëmotioneerd. “Ik heb me altijd met volle overtuiging ingezet voor het bedrijf en ben trots op de uitstekende cafetaria. Natuurlijk kan dat niet zonder gekwalificeerd personeel”, vertelt Sadik Urün (54). “Een kapitein op een boot is bepalend, maar zonder matrozen kun je niet veel kanten op.” De kwalitatief hoogwaardige producten, de service en hygiëne in de zaak reikten zelfs ver buiten de dorpsgrenzen. Vier jaar geleden werd hij genomineerd voor ‘De Beste cafetaria van Nederland’. Een anoniem persoon bezocht verschillende keren zijn cafetaria. Sadik Urün glom van trots. Destijds riep hij luidkeels “Ik kom op televisie”. “Ik had een grote poster in de frietzaak om de nominatie te benadrukken. Clientèle mochten namelijk ook stemmen”, zegt de Edenaar, die veel ervaring en bekendheid heeft opgedaan in Renkum. “We werden toen de beste cafetaria van Gelderland en derde van Nederland. Maar toen onlangs bekend werd dat ik stopte, kwamen 300 positieve reacties op facebook. Dat doet je wel wat.”

“Ik heb veel gasten mogen ontmoeten, met wie ik nu nog steeds bevriend ben en ook zal blijven”, zegt Sadik Urün, die overigens eigenaar blijft van het pand. “Ik begeef me nu al in rustig vaarwater en richt mijn vizier op andere werkzaamheden in Nederland en Turkije. Natuurlijk blijf ik regelmatig mijn vrienden begroeten.”

Op gepaste afstand horen Edwin (42) en Chantal Gerrist (30) hun voormalige baas aan. Zij huren het pand, maar zijn nu eigenaar van de inboedel en varen zo veel mogelijk op de ingezette koers. “De kwaliteit van de producten en de service blijven gewaarborgd”, legt Edwin Gerrist enthousiast uit, die naast het aanbieden van frituur gerelateerde gerechten aan de Kerkstraat, ook blijft bezorgen. Ook de personeelsleden Lianne en Claudia maken de overstap en gaan met ‘frituurkoning’ Edwin Gerrist het nieuwe avontuur aan. Zij zijn door de wol geverfd en weten wel hoeveel frietjes er in een zakje gaan. Het klappen van de ‘patatzweep’ is dus bekend. “We gaan dus niet afwijken van het bestaande patroon”, gaat Edwin Gerrist onverstoorbaar verder. “Ik had drie dromen”, legt hij uit. “Ik wilde trouwen, een kind en een eigen zaak. Een mooie droom die werkelijkheid is geworden. Clientèle zijn De Citadel altijd trouw gebleven en wij blijven verenigingen, voor zo ver mogelijk, steunen in de vorm van sponsoring.”

advertentie
advertentie