Afbeelding
Daan van Oort

Co-president Volt Europa deelt zijn toekomstvisie: Voorbij de Natiestaat

23 mei 2022 om 22:39 Overig

De vrije tafels

OOSTERBEEK Op dinsdag 7 juni van 18.00 tot 21.00 uur deelt Reinier van Lanschot (33), co-president van Volt Europa, zijn toekomstbeeld. Reinier van Lanschot noemt de Europese samenwerking sinds de Tweede Wereldoorlog het grootste diplomatieke kunststuk ooit. Toch trekt hij in twijfel of de Europese Unie de vraagstukken van deze tijd, zoals migratie en klimaatverandering, adequaat weet te adresseren. 

Welke staatsinrichting kan voor de samenleving het beste zijn? Van Lanschot verbeeldt zich een toekomst waarin de Europese Unie geen unie van landen is, maar een unie van mensen. Met één parlementaire democratie die antwoorden biedt op de uitdagingen van de 21e eeuw. Wethouder Marinka Mulder treedt bij de lezing Van Lanschot op als co-referent en deelt als generatiegenoot haar zorgen over het gebrek aan betrokkenheid van burgers bij de samenleving, zowel op plaatselijk, landelijk, als Europees niveau.

De Vrije Tafels van Oosterbeek wil het onderlinge gesprek faciliteren over de grote vragen van vandaag. Daartoe organiseert de stichting inspirerende diners met vooraanstaande sprekers in de Concertzaal van Oosterbeek. Kijk voor meer informatie en opgave op www.devrijetafelsvanoosterbeek.nl.

advertentie
advertentie