Een geëmotioneerde Herman van Brummelen, 'Mister OVC'85', wordt door Marinus Jansen verrast met een oorkonde. 'De Brum' zit al 25 jaar 'in het papier'.
Een geëmotioneerde Herman van Brummelen, 'Mister OVC'85', wordt door Marinus Jansen verrast met een oorkonde. 'De Brum' zit al 25 jaar 'in het papier'. Dick Martens

‘Mister OVC’85’ ontroerd

24 mei 2022 om 22:51 Overig

‘De Brum’ al 25 jaar ‘in het papier’

OOSTERBEEK Vorige week zondag kwam het tweede elftal van OVC’85 in actie tegen SML 4. Beide ploegen hielden elkaar met een 2-2 einduitslag keurig in evenwicht en maakten zich op voor ‘de derde helft’. Ook Herman van Brummelen, door velen beschouwd als ‘mister OVC’ schoof aan. Als vaste supporter analyseerde hij onder het genot van een verfrissende versnapering de afgelopen 90 minuten, die hij schaarde onder de categorie: ‘hotseknotsbegoniavoetbal’. Maar hij moest zijn betoog staken, omdat er plotseling, door Marinus Jansen (Jansen Recycling en sponsor van OVC’85 2) de aandacht werd gevraagd voor ‘De Brum’, zoals heel Oosterbeek en verre omgeving hem kent. Jansen memoreerde, dat de oer-OVC’er al 25 jaar oud-papier ophaalt voor zijn OVC. De anders zo welbespraakte vrijwilliger liet zijn emoties de vrije loop nadat hij een fraaie oorkonde en ‘een jubileumspeld’ in ontvangst mocht nemen. ,,Geweldig”, stamelde hij. ,,Hier ben ik echt heel erg blij mee.”

advertentie
advertentie