Ton Marijnissen van Werkgroep Do0orwerth is trots op zijn dorp en wil een bruisend hart.
Ton Marijnissen van Werkgroep Do0orwerth is trots op zijn dorp en wil een bruisend hart. gertbudding.nl

Eerste Dorenfest ontmoetingsfeest

24 mei 2022 om 22:52 Overig

Gekoesterde wens krijgt gestalte

DOORWERTH Voor veel inwoners van Doorwerth en Heveadorp is het een lang gekoesterde wens; een bruisend hart in het dorp met een praatje op een zonovergoten bankje. Een enthousiaste werkgroep had al eerder het ‘Dorenfest ontmoetingsfeest’ willen houden, corona was steeds het struikelblok. Op het POP-UP plein krijgt met de steun van de provincie Gelderland en gemeente Renkum, het festival nu op 1 oktober gestalte.
 

Gert Budding

In de afgelopen jaren heeft een groep enthousiaste inwoners een Masterplan (stedenbouwkundig plan) ontwikkeld dat voorziet in een dorpscentrum, met een plein omsloten door een nieuw ontmoetingscentrum voor scholen en horeca. “Maar bakstenen vormen niet alléén een bruisend hart. Er moeten ook activiteiten ontplooid worden. “Daarvoor zijn al enkele initiatieven getoond, zoals de gemeentelijke Nieuwsjaarsontmoeting 2020 in het Dorenweerdcollege, het POP-UP plein met jeu boules banen en openbare moestuin. En gelukkig draait het buurthuis ‘Ons Middelpunt’ op volle toeren. Maar daar blijft het niet bij”, zegt Ton Marijnissen hardop. Onder professionele begeleiding van Robin Hagen (evenementenmanager van Living Statues) is de werkgroep aan de slag gegaan. “Een gedreven team, met aansluiting van ‘Ons Middelpunt’, de Kerngroep, het POP-UP plein en de winkeliersvereniging is volop bezig met de voorbereidingen”, aldus Robin Hagen, inwoner van Doorwerth. “Met zoveel mogelijk plaatselijke organisaties proberen we het op te zetten, zoals dj’s, bands, ondernemers als sponsoren en de verenigingen. Alle verenigingen worden binnenkort uitgenodigd om tijdens het festival in een marktkraam hun activiteiten aan de man te brengen, zodat inwoners te weten komen wat er allemaal speelt in de mooie dorpen. Een ontmoetingsfeest met muziek, eten en drinken, met deze allure wordt het al gauw een festival: het DorenFest.” 

Het DorenFest is bestemd voor alle inwoners, jong en oud. De toegang is gratis. De werkgroep kan nog enkele leden gebruiken voor de PR of in de coördinatie. Maar ook helpende handen voor het plaatsen van hekken, hijsen van vlaggen of controle bij het luchtkasteel zijn welkom. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via 06-52010337.

advertentie
advertentie