De wethouders Daniëlle van Bentem (GemeenteBelangen), Joa Maouche (GroenLinks), Marinka Mulder (PvdA) en burgemeester Agnes Schaap (tweede van rechts).
De wethouders Daniëlle van Bentem (GemeenteBelangen), Joa Maouche (GroenLinks), Marinka Mulder (PvdA) en burgemeester Agnes Schaap (tweede van rechts). Koen Wilmink

Drie wethouders aan de slag

24 mei 2022 om 22:55 Overig

Collegeperspectief ‘Renkum in bloei’

GEMEENTE RENKUM De nieuwe raad was al geïnstalleerd, het nieuwe college van burgemeester en wethouders sinds vorige week woensdag ook: GemeenteBelangen, GroenLinks en de PvdA hebben de handen ineen geslagen en gaan de komende vier jaar aan de slag. Het collegeperspectief, met de naam ‘Renkum in bloei’ ligt klaar. Vorige week presenteerden die partijen de plannen op een toepasselijke locatie: aan het eind van het bloeiende Azalealaantje op Landgoed Duno in Heveadorp.

Koen Wilmink

Over het perspectief ‘Renkum in bloei zeggen de lijsttrekkers het volgende: ,,Onze mooie gemeente kent grote opgaven. Denk aan betaalbaar wonen voor iedereen, de klimaattransitie, de constante druk op onze inkomsten en op de ambtelijke organisatie, en de veranderende vraag vanuit de samenleving hoe we met elkaar om willen gaan. Dit alles vraagt om een helder, aantrekkelijk perspectief voor de toekomst. In het collegeperspectief ‘Renkum in bloei’ presenteren we dit.”

De drie wethouders die namens de gemeente uitvoering moeten gaan geven aan dit collegeperspectief zijn Daniëlle van Bentem (GemeenteBelangen), Marinka Mulder (PvdA) en Joa Maouche (GroenLinks).

Van Bentem maakt haar ‘debuut’ als wethouder: ,,Ik sta te popelen om te beginnen en om samen met inwoners onze zes dorpen nog mooier te maken. Want waar je woont, daar moet het goed zijn. De afgelopen weken is keihard gewerkt aan een collegeperspectief en ik ben ontzettend trots dat wij vandaag aan alle inwoners onze plannen mogen presenteren. Er liggen grote uitdagingen voor ons waar ik als nieuwe wethouder mee aan de slag ga. Samen met de PvdA en Groen Links is gekozen voor een boeiend en bloeiend perspectief waarbij we verantwoordelijkheid willen geven en nemen.” Van Bentem gat zich bezig houden met het ruimtelijk domein: wonen, mobiliteit en wegen, ruimtelijke ontwikkeling, economie en cultuur, recreatie en toerisme.

De wethouders Mulder en Maouche zetten hun wethouderschap voort. Mulder krijgt het sociaal domein - zorg en welzijn, onderwijs, zorg- en leerlingenvervoer en sport en bewegen - onder haar hoede en wordt verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en organisatie (Financiën, bedrijfsvoering, strategisch personeelsbeleid en gemeentelijk vastgoed). Maouche zet zijn werk voort op het gebied van duurzaamheid, klimaat en energie werk en inkomen, dorpsgericht werken, landschap, natuur en milieu, beheer openbare ruimte en vergunningverlening, toezicht en handhaving. ,,We hebben een hoop te doen in onze gemeente. De manier waarop onze inwoners kunnen meedoen, daarover moeten betere afspraken over komen.” Er komen in elk geval ‘dorpsgesprekken’ met de inwoners.

Daarnaast krijgt dit drietal een aantal grote projecten toegewezen: Doorwerth Centrum (Van Bentem en Mulder), implementatie omgevingswet en procesverbetering ruimtelijk domein (Maouche) en de spoorwegonderdoor­gang Wolfheze (Mulder).

advertentie
advertentie