Radu Ratering is een zeer uitzonderlijk en jong talent die al diverse prijzen gewonnen heeft en daarom ook een grootse carrière voor de boeg heeft.
Radu Ratering is een zeer uitzonderlijk en jong talent die al diverse prijzen gewonnen heeft en daarom ook een grootse carrière voor de boeg heeft. Radu Ratering

De vergeten kanten van Franz Liszt: het mysterie ontrafeld

Overig Deel je nieuws

Datum: zondag 11 september

Door: pianist Radu Ratering

Plaats: Concertzaal Oosterbeek, Rozensteeg 3 Oosterbeek

Franz Liszt staat bekend als pianovirtuoos, maar is dat wel alles? Wat veel mensen niet weten, is dat hij ook een andere kant heeft, een kant waarin hij veel diepere zaken combineert en verwerkt in muziek. Religieuze verhalen, literatuur, bijzondere locaties, hij kon het allemaal.

Radu Ratering, een jong Nederlands toptalent en overigens al eerder bij ons te gast, zal deze kant van Liszt blootleggen. Hij zal ons een programma laten horen dat hij ook zal spelen tijdens de Liszt competitie, dat later deze maand plaatsvindt en dat wereldwijd aandacht trekt. Duik met ons mee in een wereld vol verhalen en vol verrassingen waar u een bijzondere muzikale reis zult beleven.

Hij zal vooral stukken spelen die een meer diepere en meer religieuze kant van Franz Liszt laten zien. Dit omdat Liszt priester is geweest en veel religieuze invloeden in zijn muziek heeft verwerkt, nl:

Die Zelle in Nonnenwerth, S.534  (3rd version)  

Du Bist die Ruh, S.558/3 (F. Schubert/F. Liszt)

2 Czárdás, S. 225: No. 1, Czárdás and no. 2 Czárdás obstinée 

Anées de pelèrinage, troisième année, S. 163: no. 4 Les jeux d’eau à la Villa d´Este 

Ballade no. 2 in B minor, S. 170

Kaarten kosten 12 euro en zijn te koop via www.concertzaal-oosterbeek.nl

advertentie
advertentie