"Een volgende keer zou Mimi dit spelletje graag samen met iemand willen spelen", zo vertelt de medewerker van Renkum voor Elkaar PR

“Wie is dat mini- of maxi-Maatje voor een buurtgenoot?” Renkum voor Elkaar doet oproep aan inwoners van de gemeente Renkum

Overig Deel je nieuws

Oosterbeek - Namens een groeiend aantal inwoners doet Renkum voor Elkaar een oproep aan inwoners van de gemeente Renkum. Aan inwoners die wat van hun eigen tijd willen inzetten in de vorm van aandacht voor een buurtgenoot. Men vraagt om deze aandacht voor en contact met buurtgenoten zodat ook zij verbonden kunnen blijven met de buurt.

“We zijn op zoek naar allerlei soorten van ‘maatjes’ die in de buurt willen helpen. Van mini-maatjes; die af en toe eens een handje uitsteken en kort betrokken zijn, tot maxi-maatjes; die wat langer met iemand willen optrekken.”, aldus een medewerker van Renkum voor Elkaar. “Wij zijn op zoek voor inwoners die de aandacht en het contact in de buurt zelf niet kunnen vinden. Nu vinden wij de omschrijving ‘maatje’ eigenlijk niet helemaal passend, maar het geeft wel een redelijk beeld van waar deze buurtgenoten naar opzoek zijn.” Volgens deze medewerker zijn ‘De mini-maatjes’; mensen die met een kleine inspanning voor iemand een wereld van verschil maken. “Iemand die bijvoorbeeld samen af en toe een rondje wil wandelen, op gepaste afstand een kopje koffie meedrinkt of met een gesprekje die stilte wil vullen. Enkele vragen die ons bereiken gaan echter ook verder dan ‘een mini-maatje’. Dan zijn de contactmomenten met enige regelmaat en veelal wat langduriger. Maar wat iemand ook kan bieden, we kijken altijd naar maatwerk en houden de bemiddeling lekker simpel dus ook niet te formeel.” Deze medewerker vult aan dat het niet altijd langs deze weg hoeft, omdat men uiteraard ook zelf al tot actie over kan gaan in de eigen buurt. “Als we op elkaar blijven letten hoeft niemand zich alleen te voelen!”

Vanwege de oplopende vraag plaatst Renkum voor Elkaar hun oproep op diverse media in de gemeente Renkum. Inwoners die zich herkennen in deze oproep kunnen zich aanmelden en/of meer informatie krijgen via vrijwilligers@renkumvoorelkaar.nu of via (088) 784 63 69.

advertentie
advertentie