Mike Jansen springt hoog en kop de bal prima binnen: 0-1.
Mike Jansen springt hoog en kop de bal prima binnen: 0-1. gertbudding.nl

Duno moet buigen voor gemotiveerd Bennekom

4 december 2022 om 10:37 Overig

DOORWERTH Zaterdag 17 december sluit eerste klasser Duno de eerste competitiehelft af met het inhaalduel tegen Oranje Wit. Het team van oefenmeester Martijn Bartels zal dan hoogstwaarschijnlijk in de middenmoot gaan plaats nemen, want in eigen huis moest de Doorwerthse equipe de meerdere erkennen in Bennekom: 0-1.

Gert Budding

Een paar weken geleden won Duno in de bekerontmoeting tegen de Bennekommers met 2-1. Nu trokken de bezoekers aan het langste eind door een fraaie kopbal van Mike Jansen in de eerste helft. Duno doelman Koen Cornelissen stond aan de grond genageld. Een aantal minuten daarvoor had Duno mazzel dat Bennekom verdediger Just Berends vanaf de elfmeter hopeloos faalde en de bal keihard tegen de lat knalde. Vooraf waren er enige perikelen bij Bennekom. Trainer Aad van den Berg was door de uiterst magere resultaten, grote rode lantaarndrager-kandidaat, vorige week naar huis gestuurd. Jacco Meurs, al actief bij Bennekom, neemt de honneurs voorlopig waar. En dat deed hij zaterdag met verve, hij coacht graag langs de lijn en stuurt zijn ploeg hoorbaar. Hij wist Duno succesvol te bestrijden. “Just (Berends GB.) sluit sneller aan, maak het speelveld kleiner.” En daar had kennelijk Duno een hekel aan. De ploeg van Bartels kan razendsnel uit de verdediging komen als er voldoende ruimte is. Toch kreeg de Doorwerthse ploeg een paar goede kansen, maar daar wordt de geroutineerde doelman Christiaan de Haan niet warm of koud van. Een paar minuten voor het einde riep de keeper nuchter, bij de naderende overwinning. “Ach, het zijn maar punten, maar inderdaad, die hebben we hard nodig.” Duno trainer Martijn Bartels maakt tot dusver een wisselend seizoen door met hoogte- en dieptepunten. Hij heeft ook voor de constructie gekozen om de in zijn ogen gelijkwaardige doellieden Job Froeling en Koen Cornelissen tweewekelijks te laten keepen. Of dat bevorderlijk is voor het vertrouwen in de Doorwerthse verdediging, zal aan het einde van de rit moeten blijken. Voorlopig is met de positie in de middenmoot nog geen vuiltje aan de lucht. Bij eventuele kampioensaspiraties zal de formatie van Bartels evenwichtiger moeten spelen om punten te vergaren voor een topklassering.